Rozcestník: Jste tu poprvé? Pro začátečníky jsem napsal úvod do programování v Delphi. Můžete si přečíst informace ohledně změn v jednotlivých verzích Delphi a případně mezi jednotlivými edicemi Delphi. Pokud přecházíte ze starších verzí tak si všimněte mého pojednání řetezce a unicode.
Možná Vás bude zajímat spolupráce databáze a Delphi, nebo se budete rozhodovat mezi různými druhy Delphi projektů.
Uvažujete o vývoji pro mobilní zařízení? V tom případě navštivte sekci FireMonkey.

Pokud Vám nestačí náš přehled komponent, navštivte adresář nejpopulárnějších open source Delphi komponent

Platform status - podporované platformy v jednotlivých verzích

Free Delphi Starter Edition download

Potřebujete Delphi školení nebo konzultace na různá témata?


RAD Studio živě v akci s Androidem a v Bratislavě

vložil Radek Červinka 31. října 2013 22:44

Dne 19.11.2013 proběhne seminář ohledně vývoje pro Android (a další věci) v Bratislavě. Začátek prezentace v 9:30 hodin, registrace začne v 8:30 hodin. Místo konání: velký sál Doprastav, Košická 52, Bratislava, Slovensko.

Registrace a detaily na embt.cz/cs/novinky/81-rad-studio-xe5-zive-v-akci.html, přednášet bude opět Paweł Głowacki, vedoucí technický pracovník pro vývojové prostředí Delphi a RAD Studio u společnosti Embarcadero.

Tagy:

Akce

Amnestie pro předchozí verze 2013

vložil Radek Červinka 25. října 2013 23:26

Přes velmi výrazný úspěch XE5 (z dobře informovaných zdrojů vím, že se prodává i hodně novým zákazníkům bez Delphi historie) přichází amnestie pro upgrade z libovolné předchozí verze, detaily amnestie. Jsou tam i jiné akce, ale tato mi přijde nejzajímavější.

SP1 pro XE5 by měl být do cca 14 dní.

Tagy:

Akce

Historie změn v Delphi od 1 do XE5

vložil Radek Červinka 24. října 2013 12:47

Embarcadero publikovalo flash s prezentací změn od nejstarších Delphi do aktuální XE5 a s výhledem dle roadmap. Sprostě jsem ho ukradl.

Překvapilo mně zavedení wildcards v uses v D2005 - to jsem opravdu nikdy nepoužil (a ani nepoužiji) a ani neznal. Samozřejmě věrní čtenáři vědí, že podobný přehled verzí Delphi je zde na stránkách už věky - jen ho musím aktualizovat o poslední verze.

Více...

Tagy:

Delphi

Potvrzení o přijetí mailu

vložil Radek Červinka 15. října 2013 22:37

Nedávno jsem programoval komunikační modul do našeho systému a jedna z jeho součástí byla funkce potvrzování doručení mailů a to na obou úrovních které znám.

Samozřejmě jsem použil jako vždy Synapsi a rád bych zde o tom napsal několik poznámek.

Oprava: v tom MailToDNS byla chybka - za tím rfc822 se má přidat emailová adresa. Opraveno. Sice to fungovalo i tak, ale přesto.

Více...

Tagy: ,

Praxe

Náhodné výkřiky 40

vložil Radek Červinka 10. října 2013 22:32

Jubilejní výkřiky jsou tu. Opět převážně směs linků.

Více...

Tagy:

V XE 5 appce na Google Play nefunguje přístup na Internet

vložil djenne 8. října 2013 00:13

V průběhu přípravy recenze na XE5 jsem narazil na nepříjemnou chybu IDE, která mě připravila nepříjemnou hodinku. Měl jsem odladěnou appku a přišel čas, abych jí zapublikoval na Google Play. Vše se podařilo, ale po stažení appky přes Play jsem zjistil že nemá práva přístupu na Internet (tedy lépe řečeno na TCP/IP). Jo aháá, nejsou nastavena práva pro aplikaci… jenže jsou. Dokonce právo Internet je jedno ze standardně povolených práv, když založíte prázdný projekt.

Více...

Tagy:

Delphi

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců