Delphi Android sneak preview

vložil Radek Červinka 20. srpna 2013 11:45

Tagy: ,

Novinky

Komentáře

21.8.2013 10:45:45 #

bullhead

...dají se najít už první ukázky, např.:
http://www.youtube.com/watch?v=VMTlXQXEEw8
B.

bullhead

21.8.2013 20:49:16 #

JFK

Zažádal jsem o BETA a dnes v noci přišel mail s instrukcemi a už mám nainstalováno.

JFK

26.8.2013 16:45:19 #

Leonell

Z mé prosté zvědavosti - jak je to integrováno do toho Androidu? Dám příklad, pokud si kliknu do editu, objeví se mi jaká klávesnice? Androidí, respektive moje dokoupená a přenastavená klávesnice nebo nějaká Embarcadero standardní klávesnice ? Ptám se kvůli použití Android NDK, mně nějak po shlédnutí modelu Android OS není jasné, kde jsou ty styčné body.

Leonell

26.8.2013 17:11:22 #

JFK

Obávám se, že právě takové detaily se v rámci NDA nemohou ad-hoc sdělovat. Každý s XE4 si to ale může vyzkoušet. NDK je nutná by-design, pokud chceme aplikaci provozovat čistě ze svého (C) kódu. Na druhou stranu vždy to je (minimalistický) Java "program", resp. APK, které však obsahuje pouze zaváděč DLL (*.so) a manifest, které vytvoří XE5. A celé GUI pro "mobile" má multiplatformní podporu v RTL/FMX, takže pro většinu věcí včetně multimédií se mají (resp. dají) používat wrappery FMX a je kladen velký důraz na to, abych mohl jednu aplikaci deployovat na všechny platformy, proto je použití vyšší míry objektové abstrakce velmi žádoucí (přesto pro danou platformu nijak zvlášť omezující). Ale i tak je možný přístup do Android API, resp. Linuxu. Za sebe říkám, že se mi celé řešení líbí, když vezmu v potaz všechny těžkosti, které se musely vyřešit. Každý, kdo chápe filozofii a technologii FireMonkey, bude dle mého soudu s Androidem spokojen. Zde se pomalu množí veřejné odkazy : http://www.embarcadero.com/products/rad-studio/create-android-apps

JFK

26.8.2013 17:17:14 #

radekc

Jinak napr. pro volbu datumu jsou implementovany nativni pickers (jako pro Windows a pro iOS) - hledej zde na Delphi.cz. U klavesnice zatím nevím. Takže v určitých okamžicích FMX volá funkce OS.

radekc

26.8.2013 17:18:07 #

JFK

A zachytil jsem, že 17.9. přijede do Prahy Marco Cantu, takže doufám, že poletech bude mluvit někdo, kdo nás ušetří laciných "wow-efektů" a pochopí, že nás v Evropě zajímá skutečné jádro, nikoli jen pozlátko. Přesto doporučuji hlavně Beta Program, což dá člověku více než deset přednášek.

JFK

26.8.2013 17:18:09 #

radekc

Jinak JFK má pravdu, jen pár lidí může o beta verzi psát - např. MVP a pár dalších lidí.

radekc

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců