Anketa - Mac ?

vložil Radek Červinka 16. května 2012 00:32

Jak jste na tom s vývojem pro Mac OS X? Ptám se protože právě na jednom projektu pro OS X začínám pracovat. Hlasovat můžete vpravo nebo přes hlasov.at/ktvg.

Ohledně minulé ankety:

No evidentně moc změny nechcete (stejně jako já) a když už tak jen automatické počítání referencí. No uvidíte jak to dopadne.

anketa

Tagy:

ankety

Komentáře

16.5.2012 12:24:30 #

bullhead

Jen osobní zkušenost, pořídil jsem si Mac (nový mac mini - je za hubičku + starší MacPro notebook), zaregistroval se jako oficiální (i)OS(X) developer a teď dělám přímo v XCode. Jako dlouholetému WIN vývojaři (a troufám si tvrdit, že takových tady je většina), mi připadalo logičtější postup. To prostředí OS je jiné, je třeba pochopit na co jsou uživatelé zvyklí, a vývoj v XCode je také trochu jiný.

Vývoj v delphi jsem zatím vzdal, když se objevilo XE2 tak to prostě nefungovalo, pořád chyběli nějaké knihovny (věřím že to vyřešili), ale časem vyzkouším určitě.

Mac pořát roste, v ČR ho již potkávám na každém rohu (čím dále více lidí i z IT světa ho má již jako primár a ve VMWare jedou W7 na to, co na Macu není) a zcela nepochybně má potenciál (a koncepce  AppleStore je skvělá, těch 30 procent jim klidně dám hlavně se o nic nestarat).

jen tak pro info

B.

bullhead

16.5.2012 13:13:45 #

Radekc

A já si třeba nemyslím. Právě píší multiplatformní aplikaci pro spolupráci s externím HW (který má svoje SDK pro Windows a OS X) a pro překlad pro OS X mi stačilo změnit cca 3 řádky a volací konvence.

Radekc

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců