Anketa: používaná DB

vložil Radek Červinka 18. srpna 2011 00:40

Minule to z novinek v XE2 evidentně vyhrál 64bit kompilátor. No čekal jsem to - ale nemyslel jsem si že to proti FireMonkey bude takový nářez, snad změníte později názor. Přehled výsledků anket je v archívu anket.

Ale teď vážně: Jakou DB používáte? Pokud žádnou tak vyberte poslední volbu. Hlasovat lze v pravém sloupci nebo přes hlasov.at/kfqm. Myslím, že znám vítěznou DB, ale spíše mne zajímá jak na tom budou ostatní. Pokud Vám bude nějaká chybět, prosím napište ji do komentářů - vrazil jsem tam všechny co si myslím, že se používají, ale rád se poučím.

A když už jsme u těch db: zvláštní pozornost doporučuji věnovat méně známému řešení MariaDB (což je fork MySQL včetně jeho divné licenční politiky) a NexusDB, popř. Embedded verzi Firebirdu.

Jinak pěkná časová osa historie DB.

Tagy: ,

ankety

Komentáře

18.8.2011 12:12:59 #

Karel Janeček

Dobrý den, u mě vítězí FireBird, máme jej nasazen i v poměrně náročných prostředích s desítkami uživatelů (např. na krajských úřadech) při velikostech databází i 1-2 GB, celkové instalace v řádu tisíců uživatelů, a to již od roku 2002. Neměnil bych ani za nic - rychlý, spolehlivý, nainstaluje se během pár sekund a běží, bez nutnosti administrace, pomocí sady FIBPLus se pro něj v Delphi dobře programuje. A pro uživatele samozřejmě obrovský benefit bezplatného využití v rámci opensource. Abychom podpořili jeho vývoj, jsme od roku 2007 členy FireBird Foundation včetně platby členství a možnosti volby jejího vedení. Pro dvě aplikace pro Ministerstvo zemědělství dále  využíváme Microsoft SQL Server. Zdraví KJ

Karel Janeček

26.3.2013 15:32:14 #

Daniel Andraščík

Hmm, to sa az dobre cita. Uz som pocul chvaly na FireBird z viacerych stran a to i zo skutocnych komercnych aplikacii ktore bezia pod zatazou, nie len od niekolkych nadsencov ktory zalozili maly interny pripadne dokonca domaci projekt. Niekedy je az take uverit ake vykony tento maly hajzlik podava (instalacka ma cca 7MB). Mohli by ste mi lepsie ozrejmit ako je to s komercnym vyuzitim FireBirdu? Letmo som preletel licencniu a FAQ a akurat mi poplietli hlavu.

Daniel Andraščík

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců