Delphi Spring Framework

vložil Radek Červinka 26. ledna 2010 23:15

Jen krátce: Vzniká nový opensource projekt - Delphi Spring Framework, který nabízí programátorům (hlavně) v Delphi 2010 podporu při jejich programování tím, že vytváří knihovnu často používaných funkcí, které nejsou ve VCL - tj. podobně jako JCL ale - tak jak to umožňují novější Delphi, v některých případech jen Delphi 2010, tj. např. za pomocí class a record helperů, anonymních metod, generik a hlavně za použití nového RTTI.

Nabízí mimo jiné podporu cryptování (DES, Triple-DES) včetně hash algoritmů (MD5, SHA-1/256/384/512), kontrolních součtů, návrhových vzorů, Live templates (Delphi 2006+) včetně použití RTTI pro reflection.

Předpokládám, že většina programátorů již potřebné rutiny má - třeba pro šifrování DCPCrypt, ale zde je to pěkně všechno uspořádané a autoři se prý drží pravidla KISS (Keep It Simple and Stupid).

Když už nic, tak je to skvělý studijní materiál, třeba Spring.Helpers.pas je pěkné použití class a record helper (něco o class helper jsem již také napsal).

Tagy:

Komponenty

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců