Embarcadero ToolCloud

vložil Radek Červinka 18. února 2010 00:23

Tisková zpráva Embarcadero:

Embarcadero ToolCloud zjednodušuje dostupnost, správu a dodávání softwarových nástrojů.

ToolCloud poskytuje dodávku nástrojů na vyžádání a centralizovanou správu všech produktů Embarcadero; zvyšuje tím efektivitu informačních technologií.

Praha, 16.2.2009 – Společnost Embarcadero zrychluje a zjednodušuje přístup k softwarovým nástrojům, které vývojáři aplikací a správci dat potřebují ke své práci. Zároveň s tím se snižují náklady a zkracuje potřebný čas na správu licencí softwarových nástrojů. Společnost uvedla na trh Embarcadero ToolCloud – produktivnější způsob, jakým zákazníci mohou spravovat a dodávat své softwarové nástroje.

ToolCloud je postaven na základech nejnovější generace technologie licenčního serveru Embarcadero. Jedná se o odlehčený serverový software pro podnikové sítě, který administrátorům umožňuje centrálně spravovat nástroje Embarcadero, nastavovat a zajišťovat licenční politiku, přidělovat a dodávat nástroje prostřednictvím sítě jednotlivým uživatelům. ToolCloud též nabízí pro všechny produkty Embarcadero i variantu InstantOn®, s jejíž pomocí mohou uživatelé na svých počítačích používat celou škálu nástrojů podle své okamžité potřeby s tou výhodou, že není třeba produkty předem instalovat, produkty se spouští okamžitě a nedojde k žádným konfliktům.

ToolCloud mění dostupnost a správu nástrojů jak uživatelům, tak administrátorům. Poskytuje správu licencí a přehledy jejich použití. Zajišťuje shodu s podnikovými normami a nařízeními i tím, že sleduje a zajišťuje dodržování licenční politiky. Dovolí uživatelům provozovat různé verze stejného nástroje vedle sebe, aniž by nastaly jakékoli konflikty. Možnosti ToolCloud jsou standardně poskytovány pro síťové pojmenované a pro síťové souběžné licence sady nástrojů Embarcadero® All-Access™; nejnověji jsou však k dispozici i pro jednotlivé produkty Embarcadero, jako například DBArtisan®, ER/Studio®, Rapid SQL®, Delphi®, C++Builder® a ostatní.

"Největší organizace v informatickém průmyslu musí spravovat stovky, jestli ne tisíce softwarových licencí pro své informatické týmy", říká pan Michael Swindell, starší viceprezident pro marketing a produkty u společnosti Embarcadero technologies. "Mnohé z organizací nám potvrzují, že správa těchto licencí je stojí víc než jejich původní nákup. ToolCloud umožní organizacím spravovat veškeré nástroje Embarcadero z jediného místa a usnadní jejich dodávání. Využitím ToolCloud a InstantOn získají technologové okamžitou dostupnost nástrojů, které jim pomohou vyřešit kritické úlohy. Zároveň se však sníží výdaje související s dodáváním a správou těchto nástrojů."

ToolCloud nabízí

  • Dostupnost na vyžádání – ToolCloud dodává nástroje i formou InstantOn, takže uživatelé mohou
  • jediným klikem okamžitě spustit nástroj Embarcadero na svém počítači bez předchozí instalace, bez zápisu do registrů a bez konfliktů aplikací či knihoven dll. Organizace tak mohou ušetřit stovky hodin, protože se nemusejí starat o to, aby na každé pracovní stanici byla ta správná konfigurace nástrojů. InstantOn šetří spoustu cenného času, protože dovolí okamžité spuštění produktu i v chráněných a uzamčených prostředích stolních počítačů, u kterých jsou jakékoli instalace dalšího software problémem.
  • Výkazy využívání a zprávy – ToolCloud poskytuje sledování jednotlivých licencí podle uživatelů,
  • produktů a skupin, takže správci okamžitě vědí, kolik licencí je využíváno, kdy a kým.
  • Zjednodušenou správa licencí – centralizovaná správa licencí je daleko jednodušší, protože všechny
  • licence nástrojů se ovládají z jediného místa. Správce může bez omezení určovat, kdo má přístup k jakému software a může jednoduše přiřazovat licence jednotlivým uživatelům a provádět další změny.
  • Snížení nákladů – společnosti ušetří centralizací a zjednodušením licencování software až statisíce;
  • nemusí totiž neustále udržovat na pracovních stanicích správné konfigurace nástrojů a vyhne se nákupu zbytečně vysokého počtu licencí.
  • Dostupnost více verzí každého nástroje – ToolCloud spravuje všechny verze InstantOn, takže
  • uživatelé mohou pracovat s předchozími verzemi nástrojů; například pro práci se staršími verzemi databázových systémů a na starších projektech. Více verzí mohou spouštět bez předchozí instalace a bez konfliktů na pracovní stanici a nemusí se zdržovat časově náročnými instalacemi či odstraňováním různých verzí stejných produktů. ToolCloud pro ně zároveň automaticky stahuje veškeré nové verze produktů, takže se uživatelé vůbec nemusí zabývat zjišťováním dostupnosti nových verzí a jejich pořizováním.

Další informace o ToolCloud najdete na www.embt.cz/cs/stranky/8-licencovani-produktu, www.embt.cz/data/wysiwyg/file/PDF/toolcloud-data-sheet.pdf a www.embarcadero.com/solutions/tools-management.

O společnosti Embarcadero Technologies

Společnost Embarcadero Technologies Inc. je vedoucím dodavatelem oceňovaných nástrojů pro aplikační vývojáře a databázové profesionály. Umožňuje jim správný návrh, rychlejší tvorbu a bezpečnější provoz softwarových aplikací bez ohledu na platformu či programovací jazyk. Devadesát ze sta největších společností v USA a aktivní komunita vice než tří miliónů uživatelů na celém světě se spoléhá na produkty Embarcadero, které jim pomáhají zvyšovat produktivitu, snižovat náklady, zjednodušovat přijímání změn a shod s normami a zrychlovat inovace. Společnost byla založena v roce 1993, její ústředí je ve městě San Francisco, USA; pobočky a partnery má v mnoha zemích. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero Technologies společnost Borland s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese www.embt.cz.

Tagy:

Tiskové zprávy

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců