Firemonkey efekty

vložil Radek Červinka 11. prosince 2011 23:41

Díky svému principu umožňuje FireMonkey libovolnému prvku přiřadit efekt jak z množiny definovaných, tak případně si vytvořit svůj.

Efekt

Použití je jednoduché: pro požadovaný control vložíte požadovaný efekt a případně vyberete spouštěcí mechanismus (triger) a v případě použití triggeru nastavit případně Enabled = False (Enabled je pak řízeno triggerem).

Efekt

Jediná zrada je, že po dropnutí na formulář je třeba v okně structure view vložit efekt pod patřičný control (viz screenshot).

Efekt

Pár ukázek

Nejdříve jen aplikace na obrázky:

Efekt

Emboss filter

Efekt

Pixelate

Efekt

Swirl - v pozadí design mód - je vidět že je tam panel a na něm několik komponent a efekt je aplikován na panel a tím na všechny jeho komponenty. Tento efekt je samozřejmě pro komponenty trochu síla, ale v kombinaci s animacemi (kdy klíčové property efektů jsou animačně schopné) dosáhnete velmi zajímavých možností.

Některé z efektů (cca 2/3 z dostupných).

Efekt

Tagy:

FireMonkey

Komentáře

12.12.2011 13:34:06 #

Tomas Hruska

Zdravim, vkladani drag&drop blbne, ale klasicky vyber efektu z nabidky a naledne vybrani objektu, k nemuz se ma pripojit, je celkem spolehlive.

Tomas Hruska

15.12.2011 17:30:01 #

bullhead

...add Firemonkey ...hmmm TMS to myslí z Firemonkey vážně!
http://www.tmssoftware.com/site/tmsfmxiw.asp

bullhead

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců