KOL - Key Objects Library

vložil Radek Červinka 27. ledna 2010 23:41

Všichni známe a používáme VCL knihovnu. Ale kromě VCL existuje i alternativní a neoficiální knihovna komponent - KOL. Její hlavní výhodou je, že výsledné programy jsou opravdu prťavé - cca od 10KB a tudíž pokud Vám opravdu hodně záleží na výsledné velikosti třeba binárky pro službu, máte možnost ji vyzkoušet. Je to v podstatě v základu jen opravdu zapouzdření Win32 API bez různých vychytávek z VCL, ale pro určitou speciální oblast programů to může někomu stačit.

Na domovské stránce KOL je k dispozici spousta příkladů, takže nemá moc cenu zde nějaký prezentovat. Navíc je dostupná celkem obrovská dávka kódu, v hodně případech použitelného i pro VCL, které základní funkčnost rozšiřují např. o kompresi, šifrování, přístup k SQLLite nebo další tuny možností, včetně takových věcí jako je objekt umožňující kompilace assembleru do paměti a následného spuštění.

Podporovány jsou Delphi 2 - 2009, FreePascal compiler, Kylix.

Tagy: ,

Komponenty

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců