Náhodné výkřiky 38

vložil Radek Červinka 8. června 2013 00:37

Andy vydal nový IDE Fix Pack, JCL a JVCL pro XE4, Help Update 1 pro XE4, Fast Report Embarcadero Edition, google maps a Delphi, UniDAC pro iOS a nakonec nějaké komponenty.

Help Update 1 pro Delphi XE4. Doufám, že vyjdou ještě nějaké aktuálizace i pro XE3.

Po dlouhé době nová verze IDE Fix Pack (2009 - XE4) - IDE Fix Pack 5.3, seznam novinek je impozantní a předpokládám, že jako vždy většina z nich půjde i do Delphi.

Zároveň jsou vydány i binární instálátory JCL a JVCL pro XE4 - JVCL XE4, JCL XE4.

Pozor důležité: jak JCL, tak JVCL jsou přesunuty na github - JCL a JVCL.

Google Maps a Delphi

Pokud máte potřebu provozovat něco s Google maps a Delphi, doporučuji tyto odkazy:

  • delphimaps - odzkoušeno, moje volba
  • gmlibrary - nejlepší, ale na můj vkus již velký balík

Obojí pěkně zapouzdřuje JS volání přes objekty Delphi, takže si nemusíte špinit ruce.

Jinak série článků od Rodriga Google API Delphi a trochu hardcore post od Allena Bauere Adding Active Scripting to your Delphi Win32 application.

Komponenty

FastReport v Embarcadero edici (VCL a FMX) je dostupný pro XE2, XE3 a XE4 na code central s položkami 29431 - 29435.

UniDac celkem překvapil a vyprovokován FireDacem (hoši se musí více snažit) nabízí novou verzi, kdy z iOS aplikace se dá připojovat na SQLite, Oracle, MySQL, PostgreSQL a InterBase ToGO, což je skvělý výsledek (a lepší než FireDac).

Asphyre Sphinx je balík komponent pro vývoj her a multimediálních aplikací, bohužel bez dalšího vývoje, jelikož hlavní autor Yuriy Kotsarenko (zase Rus) je nyní členem týmu pro vývoj FireMonkey.

Když jsem se rýpal v komponentech pro google mapi, našel jsem tam unit pro optimalizaci počtu bodů polyline dle Douglas-Peucker algoritmu s odkazem na web simdesign.nl. Pokud neznáte tak navštivte, není to jediná užitečná věc.

Tagy: , ,

Aktualizace

Komentáře

8.6.2013 22:05:08 #

TLama

Na mapy doporučuju spíš implementaci OpenLayers (vynikající JavaScript knihovna s podporou více mapových providerů; GoogleMaps, OpenStreetMap aj.). Pro Delphi jsem sice žádný wrapper nenašel, ale je vcelku jednoduché si jej napsat.

TLama

12.6.2013 12:29:02 #

bullhead

...jen k mapám, používám od mých oblíbených TMS jejich komponenty: "TMS WebGMaps" - je pravda, že jsou placené, ale nemohu jsi na ně stěžovat, fungují perfektně (nativní VCL)

bullhead

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců