Náhodné výkřiky 46

vložil Radek Červinka 8. října 2014 19:12

Dnes to bude převážně o nástrojích na které jsem nedávno narazil.

Delphi unit dependency scanner je pěkný free nástroj na zobrazení závislostí. Musím bohužel konstatovat, že mne trochu rozesmutněl, jelikož jsem v některých jednotkách našel závislosti mezi vlastními jednotkami, které jsem určitě původně nechtěl. Ale to už je život a je nutno to opravit.

Takové závislosti zavdávají k vzniku kruhových referencí, zpomalují kompilaci a prostě ukazují na to jak je špatný programátor.

FixInsight je nástroj na analýzu Delphi kódu. Zatím jsem nezkoušel (mám trochu strach), ale podle obrazovek to vypadá velmi pěkně.

sikuli je jeden z nástrojů, který mi bere sebevědomí. Jedná se o program, který dokáže automatizovat vše co je na obrazovce (nejen PC). Až si s ním více pohraji, tak se možná podělím, ale zatím to vypadá fakt jako něco z jiné planety.

Java2OP je generátor importních rozhraní z Java nebo class souborů pro Delphi Android kompilátor. Java2OP jak na to.

DelphiAST je Abstract Syntax Tree Builder for Delphi, tj. vezme vstupní soubor a vytvoří syntaktický strom. Na odkazované stránce je pěkný příklad.

Tak a vracím se zpět k FireMonkey, animacím a spritům.

Tagy: , , ,

Komentáře

10.10.2014 18:14:42 #

Kaco

Sikuli ukazuje silu dvoch nastrojov. Python a OpenCV - OpenCV je free kniznica na spracovanie obrazu a videa. Multiplatformna, vratane androidu, raspberry... Obcas sa v akcnych filmoch da vidiet video, napriklad z letiskovej haly kde elegantne odeti agenti sleduju na obrazovku podoucha uvezneneho v pohybujucom sa obdlznicku. To vie openCV. Rekonstrukcia 3D priestoru z 2D orazkov... Vie to kopu dalsich zazrakov. Je niekolko projektov na poskytujucich opencv api pre delphi. Zialbohu v dost obmedzenom rozsahu. Prakticke pouzitie v Delphi je dost obmedzene. A tak som objavil uzasny svet python-u, ktory ma kompletne api do openCV. Na stare kolena sa usmievam, ked pisem program v pythone. Dokonca aj vsetky funkcie pythonu sa daju volat z delphi. A to vsetko za dobru cenu, ako vsetko co je opensource :)

Kaco

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců