Náhodné výkřiky 8

vložil Radek Červinka 20. července 2011 01:05

Už je to trapné, že tu není žádný pořádný jednolitý článek, ale bohužel pořád se zabývám neveřejnými věcmi, jako jsou např. nové Delphi.

Ale dobrá zpráva je, že mi někdo (MilosH) poslal pár linků (díky, jen tak dál a větší kapky, valte to sem):

Narazil jsem na pěkný web: itsecuritylab.eu, a tam hned (nejméně) dva články: nebezpečí v GUI binárních aplikacích a upravená verze TinyWeb s podporou PHP.

První pojednává o relativně známém nebezpečí, tj. jak z vnějšku aplikace jednoduše např. povolit (Enabled = true) např. položky menu nebo tlačítka zasláním zprávy Windows. Ale tady je to pěkně na jednom místě i s příklady v Delphi.

Druhý pojednává o upraveném web serveru TinyWeb. Pokud neznáte, jedná se o prťavou aplikaci (cca 60K exe), která funguje jako plnohodnotný http server včetně CGI. Původní verzi je od ritlabs.com - tvůrci The Bat! (podle některých nejlepší mailový klient vůbec - psaný v Delphi). Ale odkazovaná verze přidává podporu pro PHP - vše bez instalace.

Dále ZenGL, vypadá nadějně. Jedná se o framework pro Delphi a FPC pro psaní her a spol. Podporované platformy jsou GNU/Linux, Windows, MacOS X a iOS. To vypadá opravdu zajímavě.

  • Graphics API: OpenGL, Direct3D 8/9
  • Sound API: OpenAL, DirectSound
  • License: GNU LGPL version 3

A nakonec: Pokud chcete vidět moje rozšíření Dual FileView v akci (nová verze) - video.

Tagy: , , , , ,

Aplikace | Komponenty | Novinky

Komentáře

20.7.2011 9:56:53 #

vuCZi

Jen malá oprava ribbon byl už v D2009.

vuCZi

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců