RAD studio za cenu Delphi

vložil Radek Červinka 26. dubna 2011 21:27

RAD studio za cenu Delphi

Kdo má nárok na upgrade?

Až do 31.5.2011 mohou zlevněné RAD Studio XE za cenu upgrade v rámci prodloužené amnestie zakoupit majitelé libovolné předchozí verze Delphi, C++Builderu nebo Borland Developer Studia. Od 1.6.2011 až do konce platnosti této nabídky dne 30.6.2011 mohou nabídky využít už jen registrovaní uživatelé verzí 2007-2010 produktů Delphi, C++Builder nebo RAD Studio.

Připadá mi to i trochu nefér k těm, kdo udělal upgrade dříve, ale takový už je obchod.

Tagy:

Akce

Komentáře

27.4.2011 11:48:12 #

Richard Kubát

Radku, dobrý den, díky za zveřejnění naší nabídky, ale to Vaše "nefér" se mne poněkud dotklo.

Každá společnost - a nejen softwarová, která chce své produkty trvale vylepšovat tak, aby obstály v konkurenci a stále uživatelům přinášely inovace, musí mít trvalé příjmy. Ty se nedají zajistit jinak, než trvalým obchodem. Je zcela přirozené, že čím déle je produkt na trhu, tím víc se trh saturuje a objem obchodu klesá. Proto je též zcela přirozené, že s postupem času se nabídka vylepšuje tak, aby byla atraktivní i pro ty uživatele, kteří doposud s nákupem váhali. Takto se chová každý dobrý obchodník, ať prodává sofware, módu, auta nebo elektroniku. Jde o čistě ekonomické záležitosti.

Není na tom absolutně nic nefér. Vy máte dvě možnosti: buď koupíte produkt těsně po jeho uvedení na trh za běžnou cenu - pak produkt máte ihned, můžete okamžitě začít pracovat se všemi novými vlastnostmi a vylepšeními. Nebo s nákupem počkáte na okamžik, kdy Vám výrobce nabídne nějaký bonus, ať je to snížená cena, nebo něco navíc. Jenže po celou tu dobu, kdy na výhodnou nabídku čekáte, s produktem a řadou jeho inovací nemůžete pracovat. Rozhodnutí, kdy produkt zakoupíte, případně zda vůbec produkt zakoupíte, je Vaše vlastní volba. Pokud občas dostáváte naše obchodní nabídky, dobře víte, že víceméně stejný obchodní scénář již u Embarcadera platí několik let. A běžte se podívat do některého obchodního centra na všechny ty sezónní výprodeje, nebo si porovnejte ceny posledních modelů osobních automobilů s jejich doprodávanými předchozími verzemi. Podle Vašeho vnímání je každá obchodní pobídka též "nefér"? Kdyby tomu tak skutečně bylo a my to chtěli odstranit, museli bychom se vrátit do časů socialistického hospodaření a systému státních maloobchodních cen. Myslíte, že by to bylo lepší?

Podobné nabídky od Embarcadera můžete očekávat jistě i v budoucnosti, ovšem vždy si uchováme právo vyhlašovat a specifikovat je zcela podle vlastního uvážení a podle vlastních ekonomických rozvah. Je to zcela běžné a zhusta uplatňované obchodní chování a používají je tisíce dodavatelů - proč jenom pro Embarcadero by mělo platit, že je takové chování "nefér"?

S přátelským pozdravem, -- Richard Kubát

Richard Kubát

3.5.2011 19:08:00 #

stano

Ja osobne suhlasim Radkom.
Ked nasa firma cca pred rokom kupila licencie na RAD studio Architekta ine dalsie produkty, za tyzden prisla akcia, na ktorej by sme usetrili cca 8.000 eur. Radovo skoro 30% povodnej sumy. V tej chvili som to pocitoval velmi nefer, velmi frustrujuce. U inych firiem byva zvykom stanovit nieco, ako ochrannu lehotu. Telefonoval som do Nemecka, ti ma odkazali do Anglicka a ti zas do Americka. Ich argumentacia je presne taka ako argumenty p. Kubata. Cize je to oficialna strategia. Nic sa tomu neda vytknut, iba ten pocit krivdy ostava.
Marketingovy ciel tych akcii z poslednej doby, myslim si, je presvedcit co najviac uzivatelov starych a osvedcenych verzii, aby platili nejaky "prispevok na dalsi vyvoj". Nepotrebuju XE, ved d5 d7 ... absolutne stacia na vyvoj, navyse programatori to maju "v ruke". Dostanu XE a prerobia si desktop na "like D7". Takze je to vec dovery, rozhodol som sa podporit Embarcadero. Strategovia Embarcadera by na to mohli mysliet

stano

3.5.2011 21:40:34 #

radekc

Veřte mi, že výhody XE proti D7 jsou velice zásadní! Už jen ty generika jsou 100% bomba (pokud nepotřebujete unicode, podporu PNG atd. atd.). A D5 jsou z doby Windows 2000. Tj. pokud v nich chcete udělal slušně vypadající současnou aplikaci tak se nadřete. Ne že by to nešlo, ale je to dost práce navíc.

>Dostanu XE a prerobia si desktop na "like D7"
tomu nevěřím - zkusím anketu

radekc

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců