Synopse

vložil Radek Červinka 12. dubna 2010 23:42

Blog Synopse a jeho autor Arnaud Bouchez nabízí několik unikátních (open source) komponent a to velmi profesionálně napsaných.

O jeho unikátním JSON frameworku pro SQLite jsem již psal a také optimalizovaná RTL pro Delphi 7 a 2007 si zasloužila zápis. Proto jsem ze zvědavosti prošmejdil jeho blog v naději, že ještě na něco narazím a nebyl jsem zklamán. Tento maník je velmi produktivní a hodně svého kvalitního kódu poskytuje nám obyčejným programátorům a zadarmo.

Synopse Big Table

Jedná se o jednotku o brutálně rychlý zápis raw dat na disk a jejich stejně rychlé čtení přes unikátní ID číslo. Zápis může být odložený. Vhodné pro různé cache náhledů obrázků, textových souborů, umožňuje sloučit mnoho souborů pro distribuci na CD atd.

Synopse Big Table

Licence: MPL/GPL/LGPL, Delphi 2 - 2010

SynGdiPlus

Zapouzdření GDI+ pro Delphi. Podpora čtení a zápisu JPG, PNG, TIF a GIF přes TGraphic. Antialiased kreslení pro TMetaFile. Dynamické linkování gdiplus.dll (tj. možnost běhu i na starších windows - použije GDI32, popř. použije novější verzi knihovny ze systému). Konverze TMetaFile do TBitmap, za použití anti-aliasing.

SynGdiPlus - GDI+ Delphi

Licence: MPL/GPL/LGPL, Delphi 3 - 2010

Fast JPEG decoder včetně SSE/SSE2

Velmi rychlý JPEG dekodér používající SSE/SSE2 instrukce. Nezvládne ale všechny formáty.

Delphi JPEG SSE/SSE2

Licence: MPL/GPL/LGPL, Delphi

Light VCL

Light VCL - minimální velikost EXE z 300K na 30K, kompatibilní s klasickými .DFM

a další

Tagy: , ,

Komponenty | Optimalizace

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců