Úprava pravidel ohledně komentářů na webu

vložil Radek Červinka 25. září 2012 11:44

Od teď komentáře s evidentně neplatnou emailovou adresou budou mazány a to bez milosti - aspoň mi to přestane dělat chaos v systému při notifikacích.

Kromě uvedeného to souvisí i s tím jak nesnáším anonymní uživatele, je to takový mor internetu. Pokud nemám odvahu se podepsat, tak můj názor stejně za nic nestojí a můžu si napsat i lež. Přijde mi to takové komunistické. Na druhou stranu si velmi vážím těch kdo v komentářích (ať už pod nickem nebo skutečným jménem) přinášejí něco nového.

Do teď jsem uveřejnil každý komentář - i když jsem s nimi třeba nesouhlasil a komentáře nepodléhají schvalování (smazal jsem myslím dva, jeden byl sprostý a druhý byl OT). Navíc jsem byl proti neregistrovaným uživatelům na fóru - ale byl jsem prozatím ukecán.

Howgh.

Update: E-maily nejsou a nebudou nikomu předány a slouží jen pro identifikaci.

Tagy:

Server

Komentáře

25.9.2012 13:09:23 #

Karel Janeček

Nazdar Radku, naprosto s Tebou souhlasím, je to věcí osobního přístupu. Bohužel ve společnosti panuje klima, kdy každý je si velmi dobře vědom svých práv, ale povinnosti a odpovědnost mu jaksi unikají. Pakliže zastávám nějaký názor, VŽDY se k němu hlásím - možná jsem konzervativní, ale připadne mi to čestné a chlapské - na rozdíl od "hrdinů a fňuken webových žump", kteří se schovávají za nesmyslné nicky a mají plná ústa siláckých a velmi vulgárních projevů. Dobře to napsal kolega Ing. Kasina, mj. můj dobrý známý a šéfredaktor časopisu Myslivost: "...uvědomte si, že píšete názor na web, který někomu patří a tenh někdo stanovil určitá pravidla. Pokud se vám to nelíbí, založte si web vlastní a pište si své názory dle libosti...". Zlatá slova.

Karel Janeček

25.9.2012 13:36:09 #

oxo

Souhlasím s Vámi i s komentářem nahoře. Jen bych rád doplnil, že solidní weby (za který Delphi.cz považuji), které vyžadují komentáře s emailem, taky povětšinou mají někde napsaná pravidla, jak se získanými osobními daty údaji nakládají. Jestli jsem tuto informaci na Delphi.cz přehlédl, tak mě omluvte.

oxo

25.9.2012 15:07:39 #

Radekc

E-maily nejsou a nebudou nikomu předány a slouží jen pro identifikaci.
Zkusím najít nějaký univerzální text o diskrétnosti nebo jak se to jmenuje.

Radekc

25.9.2012 17:50:11 #

oxo

Díky za doplnění :)

oxo

25.9.2012 19:39:43 #

pepak

S rozhodnutím souhlasím, ale ne s jeho zdůvodněním - já třeba nemám problém se pod svůj názor podepsat, ale mám velký problém podepsat se způsobem, který by propojoval reálnou a virtuální identitu. A přesto si nemyslím, že by můj názor byl méně kvalitní (a ostatně ani méně anonymní), než kdybych ho podepsal "Franta Vomáčka, Plzeň".

(Já to u sebe na blogu řeším moderováním - každý příspěvek musím napřed schválit. Možná je to odporně nedemokratické, ale je to můj blog a já chci držet jeho kvalitu i v komentářích. A musím to zaklepat, zatím se našlo jen naprosté minimum příspěvků, které jsem musel smazat - prakticky všechno schvaluji.)

pepak

25.9.2012 20:36:18 #

Radekc

Pepaku, mně nevadí že se podepisuješ nickem, protože ho používáš všude. Tj. dobře si rozmyslíš zda svoji pracně budovanou reputaci zdevalvuješ, a doufal jsem že jsem v příspěvku napsal. Mně vadí když se někdo podepíše xxx a email má neco@domena.cz.

Radekc

25.9.2012 21:16:59 #

geby

Hledej "prohlaseni o ochrane osobnich udaju", ma to na webu kdejaka vetsi firma. A maji to tam proto, aby byli v souladu se zakonem. Tady bych to tak zhave nevidel, nicmene bylo by to profi. ;-)

geby

25.9.2012 21:47:54 #

Radekc

http://delphi.cz/page/Prohlaseni-o-ochrane-osobnich-udaju.aspx , dám to i do patičky

Radekc

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců