Vložení google chrome frame do Delphi aplikace

vložil Radek Červinka 30. května 2010 21:57

Stejně jako syrová brokolice se i často vrací problém s integrováním webu (nebo aspoň nějaké stránky) ve vaší aplikaci. Jen pro shrnutí: klasikou je použití komponenty TWebBrowser (což je ActiveX z prohlížeče Internet Explorer), nebo můžete dát přednost přednost Gecko (tj. vykreslovacímu jádru od Mozilly), popř. pokud potřebujete jen relativně jednodušší stránky, ale přesto s podporou CSS, můžete použít open source nativní komponentu pro Delphi o které jsem již psal. Samozřejmě, i další výrobci komponent umožňují zobrazovat určitou podmnožinu HTML (např. TMS u některých komponent má i unit, který kreslí část HTML na TCanvas - což se může hodit místo RTF).

Google nemohl zůstal pozadu, takže nabízí Google Chrome Frame a to už je jen kousek pro použití v Delphi. A ten poslední krok byl udělán progdigy, takže neváhejte a stáhněte si kód a demo. Součástí toho dema je i ukázka jak pracovat s google maps API z Vaší aplikace a to se může hodit.

Mimochodem o progdigy jsem se již zmiňoval v článku komprese v Delphi, ale má tam i více zajímavých komponent.

Tagy: ,

Komponenty

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců