Rozcestník: Jste tu poprvé? Pro začátečníky jsem napsal úvod do programování v Delphi. Můžete si přečíst informace ohledně změn v jednotlivých verzích Delphi a případně mezi jednotlivými edicemi Delphi. Pokud přecházíte ze starších verzí tak si všimněte mého pojednání řetezce a unicode.
Možná Vás bude zajímat spolupráce databáze a Delphi, nebo se budete rozhodovat mezi různými druhy Delphi projektů.
Uvažujete o vývoji pro mobilní zařízení? V tom případě navštivte sekci FireMonkey.

Pokud Vám nestačí náš přehled komponent, navštivte adresář nejpopulárnějších open source Delphi komponent

Platform status - podporované platformy v jednotlivých verzích

Free Delphi Starter Edition download

Potřebujete Delphi školení nebo konzultace na různá témata?


DDDebug

vložil Radek Červinka 22. ledna 2015 00:05

Nedávno jsem zde ukazoval svůj malý pokus o trasování alokace a dealokace s případným vyhodnocením co se uvolňovalo. A pak jsem narazil na DDDebug - on moji myšlenku dotáhnul až tak, kam jsem si to nedokázal představit. Za pár desítek dolarů dostanete profesionální nástroj na live trasovaní alokací, včetně statistik a výpisu zásobníku pro neuvolněné objekty. Autor nabízí trial demo pro všechny možné verze Delphi.

DDDebug

Více...

Tagy: , ,

Nástroje

Anonymní metody - druhé podání

vložil Radek Červinka 16. ledna 2015 01:01

V době vydání Delphi 2009 jsem popisoval Anonymní metody (v jiných jazycích někdy jako closure), ale nějak mi nedošlo to hlavní, resp. nějak jsem nepochopil důležitost jedné vlastnosti a to je "capture", tj. zachycení stavu lokálních proměnných čímž se zásadně odlišují od typu funkce nebo metoda.

Více...

Tagy:

Začátek roku 2015 a Delphi

vložil Radek Červinka 12. ledna 2015 00:19

Je leden 2015 a to mne přivádí k malému zamyšlení.

Je evidentní, že vývoj v oblasti technologií je nesmírně rychlý a rychlejší než kdykoliv předtím. Kde jsou ty doby, kdy si firma mohla dovolit několik let stát na místě (ona si to asi nemohla dovolit nikdy, ale pokud se tak stalo tak to nebolelo tak jako teď). Embarcadero brutálně investuje do vývoje a pokud si toho nevšímáte, tak Delphi (případně AppMethod) je vidět čím dál více. I díky silné podpoře firmy a komunity se pravidelně umisťuje na čelních místech různých anket čímž se dále roztáčí kola viditelnosti - a právem.

Více...

Tagy:

Delphi | Server

Beta hotfix pro FireMonkey na Android 5.0

vložil Radek Červinka 11. ledna 2015 00:05

Beta hotfix pro FireMonkey aplikace na Android 5.0 (Lollipop). Lollipop totiž přináší standardně nový ART kernel a to zavedlo jistou nekompatibilitu, kterou právě řeší tento hotfix. Pokud se Vás to týká, stahujte na code central Beta hotfix for FireMonkey apps on Android 5.0.

Pokud máte Android řady 4, ale máte taky ART jádro tak se problém týká asi i Vás.

Tagy: , , ,

Aktualizace

Alza.cz a její Informační systém postavený na MS SQL a Delphi

vložil Radek Červinka 1. ledna 2015 12:03

Alza

Alza.cz, jako lídr českého internetového trhu, se stal pro zákazníky synonymem spolehlivého a komfortního nákupu. Jakým způsobem ale funguje zevnitř a jaké technologie využívá ke zvládnutí obrovského množství objednávek zákazníků a dalších souvisejících procesů?

Více...

Tagy:

Inzeraty

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců