Rozcestník: Jste tu poprvé? Pro začátečníky jsem napsal úvod do programování v Delphi. Můžete si přečíst informace ohledně změn v jednotlivých verzích Delphi a případně mezi jednotlivými edicemi Delphi. Pokud přecházíte ze starších verzí tak si všimněte mého pojednání řetezce a unicode.
Možná Vás bude zajímat spolupráce databáze a Delphi, nebo se budete rozhodovat mezi různými druhy Delphi projektů.
Uvažujete o vývoji pro mobilní zařízení? V tom případě navštivte sekci FireMonkey.

Pokud Vám nestačí náš přehled komponent, navštivte adresář nejpopulárnějších open source Delphi komponent

Platform status - podporované platformy v jednotlivých verzích

Free Delphi Starter Edition download

Potřebujete Delphi školení nebo konzultace na různá témata?


Idera oznamuje akvizici společnosti Sencha

vložil Radek Červinka 28. srpna 2017 23:19

Tisková zpráva: Společnost Idera, pod kterou spadá i Embarcadero, oznamuje akvizici společnosti Sencha.

Praha, 28. 8. 2017 – Idera, Inc., oznámila uzavření dohody o odkoupení společnosti Sencha, která vytvořila vedoucí platformu pro vývoj webových aplikací. Společnost Sencha bude integrována se společností Embarcadero, tedy divizí vývojářských nástrojů společnosti Idera.

Platforma Sencha pro vývoj webových aplikací společnostem umožňuje hladce navrhovat, vyvíjet a testovat webové aplikace s bohatou funkčností pro stolní počítače, tablety a chytré telefony. Aplikace jsou určeny pro celou řadu provozních prostředí. Mezi její produkty patří Sencha Ext JS 6.5 a ExtReact pro rozšíření aplikací používajících pro vývoj React.

"Sencha přesně zapadá do našeho poslání poskytovat agilní vývojářské nástroje naší rostoucí globální komunitě vývojářů", říká pan Atanas Popov, generální ředitel společnosti Embarcadero. "Rozšiřuje počet námi podporovaných jazyků o Java Script a poskytuje rozsáhlou synergii s naším stávajícím produktovým portfoliem. Například Sencha Ext JS poskytne nástroji Embarcadero RAD Studio mocnou sadu webových prvků, které doplní naše vlastní nativní knihovny, včetně VCL pro Windows a FMX pro mobilní zařízení".

Embarcadero je divizí společnosti Idera a je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero technologies společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/

Tagy:

Firmy

Tokyo 10.2.1 a Windows 10 Creators Update

vložil Radek Červinka 13. srpna 2017 23:55

Vyšel release 1 pro Tokyo. Kromě úprav pro Android je významný hlavně tím, že Embarcadero bylo Microsoftem donuceno upravit linker, protože MS v poslední verzi W10 zoptimalizoval zavádění DLL a zkouší to paralelně (a MS tam má chybu).

Více...

Tagy:

Novinky

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců