Rozcestník: Jste tu poprvé? Pro začátečníky jsem napsal úvod do programování v Delphi. Můžete si přečíst informace ohledně změn v jednotlivých verzích Delphi a případně mezi jednotlivými edicemi Delphi. Pokud přecházíte ze starších verzí tak si všimněte mého pojednání řetezce a unicode.
Možná Vás bude zajímat spolupráce databáze a Delphi, nebo se budete rozhodovat mezi různými druhy Delphi projektů.
Uvažujete o vývoji pro mobilní zařízení? V tom případě navštivte sekci FireMonkey.

Pokud Vám nestačí náš přehled komponent, navštivte adresář nejpopulárnějších open source Delphi komponent

Platform status - podporované platformy v jednotlivých verzích

Free Delphi Starter Edition download

Potřebujete Delphi školení nebo konzultace na různá témata?


Modifikace interního chování IDE programově - změna property ProjectTree

vložil Radek Červinka 18. ledna 2022 18:54

Kolega si mi dnes stěžoval, že ho štve chování IDE ve stromu projektů, kdy při dvojkliku mezi projekty, nebo i na unitě dojde k zabalení nebo rozbalení uzlu. Jelikož je to určitě varianta VirtualTreeView, že by stačilo vypustit z TreeOptions.MiscOptions hodnotu toToggleOnDblClick.

Vzpomněl jsem si, že jsem dříve ve starších Delphi použival háček, kdy jsem natvrdo změnil velikost fontu v ObjectInspektoru protože se zvětšilo rozlišení a zhoršil se zrak. Mimochodem Quick Delphi plugin to change font size in the Object Inspector (vytvořte si balíček a přidejte do něj tu jednotku).

Pokud se zavede balíček, volá se procedure Register a lze procházet objekty IDE a pokud znáte co chcete změnit, tak máte šanci.

Otazkou tedy zůstává jen jak najít to co je třeba změnit. A zde přichází ke slovu nástroje na procházení objektů IDE, třeba IDE Explorer (ale jsou i další).

Delphi IDE Explorer

IDE explorer - hlavní okno je AppBuilder Více...

Tagy: ,

Jednoduchá FireMonkey mobilní Android aplikace krok za krokem - aktualizováno

vložil Radek Červinka 13. ledna 2022 02:48

Recykluji starší článek (2016) a ukáži jak za pomoci Delphi a pár minut vytvoříte jednoduchou mobilní aplikaci pro Android s tím, že pokud máte Apple tak ji jen přeložíte pro iOS.

Veškerý vývoj bude probíhat na Windows jako Win32 aplikace a jen výsledek upravíme na zařízení. Naše aplikace umožní zadat IČO a z webu si dotáhne informace o firmě ve formě JSON, ten zpracujeme a zobrazíme.

Co budeme potřebovat

Více...

Tagy: , , ,

FireMonkey | Návody

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců