AV při stisku ALTGr

vložil Radek Červinka 20. února 2012 22:16

Pokud používáte Delphi 7 - Delphi 2007 (možná i starší) tak dejte pozor na možný problém s pravým tlačítkem ALT (aka ALTGr). Problém byl vyřešen v D2009.

Chyba se vyskytuje v programech přeložených v uvedených verzích a jen v tom případě, že byl odstraněn nějaký klávesový layout (teda podle všeho - já jsem nahradil qwertz za qwerty).

Problém je v RTL v proceduře Menus.IsAltGRPressed kde to také buchne - prostě ve špatné konstelaci Windows jednoduše stisknete pravý ALT - na procházení neplatných hodnot registru a následném pokusu o zavedení knihovny DLL (při prvním přístupu).

Příklad řešení: ALTgr patch (instalace patche je provedena jen pro neunicode Delphi - v ideálním případě by to ale mělo spíše zahlásit chybu překladu).

Tagy: ,

Praxe

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců