Delphi XE2 - edice, ceny, feature matrix, trial

vložil Radek Červinka 31. srpna 2011 23:23

Delphi XE2 dnes vyšlo. Nově je dostupné v pěti edicích: Architect, Ultimate, Enterprise, Professional a Starter. Ceny Delphi XE2 zůstávají stejné jako u XE, funkčnost je opravdu velmi rozšířena (dcc64, dccosx, FireMonkey, ODBC DBExpress, FastReport, Zip, LiveBindings atd), přičemž vlastnosti předchozích verzí zůstavají zachované.

Kompletní feature matrix Delphi XE2, doporučuji prozkoumat opravdu pečlivě.

Update: feature matrix C++ Builder XE2

Update2: Trial verze 30 dní

Update3: What's New in Delphi and C++Builder XE2

Rozdíl mezi Architect a Ultimate je zaměřením: Ultimate obsahuje databázové nástroje, Architect naopak spíše nástroje pro modelování. Příjemné překvapení je přítomnost FireMonkey i ve Starter (ale jen 32bit). Celkově hodnotím verzi jako opravdu přelomovou, snad jen mne mrzí, že DBExpress pro IB/Firebird je ve verzi Professional stále pouze local. Lze samozřejmě použít pro přístup k DB v Professional například ADO nebo IBX, ale je to škoda.

Jinak Ultimate verze je levnější než Architect, ale mně přijde zajímavější z hlediska toho, že obsahuje DB Optimizer a DB Change manager. Ale je to jen můj názor.

Jinak stejně jako u XE zdarma získáte licence a software na předchozí verze Delphi: 7, 2007, 2009, 2010 a XE. V případě upgrade jen na ty verze, ze kterých neupgradujete.

Tagy:

Novinky

Komentáře

1.9.2011 17:37:16 #

daemon_x

Opravdu nechápu ten dlouhodobý nezmar v cenové nabídce starších verzí, když jsou u nových jako bonus zdarma. Kdyby byly ty starší jako samostatný produkt zlevněné, tak by se možná i chytlo pár vývojářů navíc.

daemon_x

2.9.2011 0:40:31 #

Radekc

Souhlas. Jediné co se ale děje je, že ke konci ročního cyklu třeba za cenu Delphi dostanete celé RAD Studio nebo nějaké DB nástroje. Ale s tím já nic neudělám.

Radekc

3.9.2011 18:14:30 #

PS

tak cenová politika mi tiež nesedí. Maitenance (alebo ako to embt nazýva) pre Professional stojí 300 EUR/rok a upgrade 500 EUR. Takto sa mi viacej oplatí upgradovať každé 2+- roky po preverení, že naozaj to stojí za to. Ako si platiť neistý maitenance ročne (a čo je najhoršie hneď pri kúpe!).

(to že je tam nejaký support ma vôbec netrápi).

Model: Kúpa SW + po uvedení novej verzie možnosť upgrade za zvýhodnenú cenu (dajme tomu 300 € pre Prof.) by sa mi viac páčil.

Starter je katastrofa.
V každom prípade konečne Delphi naskočilo správnym smerom.

PS

4.9.2011 1:52:13 #

Radek

Muzu se zeptat proc je Starter katastrofa? Jen pro zajimavost.

Radek

4.9.2011 21:57:45 #

PS

1. Cenotvorba
cena lic.: cca 240€ s DPH. Upgrade: cca 180€ s DPH.
Pre študenta/hobby programátora vzhľadom na obmedzené IDE ťažko presaditeľné namiesto Visual Studia resp. Lazarusu. Cena by bola OK pokiaľ by nebol finančný strop, alebo obmedzené IDE.

2. Iné platformy
Ak by teda mala byť Starter verzia ako niečo na získanie nových ovečiek prečo potom odstrihnutie od iných platforiem?

PS

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců