FastMM4 a využití paměti

vložil Radek Červinka 22. června 2012 22:37

Kdysi jsem popisoval jakým způsobem FastMM využívá paměť a jak optimalizuje její používání. Pokud chcete vědět opravdu kolik Váš program používá paměti můžete použít Process Explorer (ale tam je to velmi zkreslené cache memory manageru, protože ten hned paměť nevrací systému, ale dá ji zase programu až si požádá) nebo využít kód, který dodal přímo autor FastMM a který využívá přímo reálných informací.

Jedná se o soubor MemoryManagerUsageTracker.pas. Tento soubor je buďto součástí staženého balíčku z domovské stránky nebo v adresáři dem v instalaci vyšších verzí (D2007+) - c:\Users\Public\Documents\RAD Studio\9.0\Samples\Delphi\RTL\Usage Tracker\.

Použítí je jednoduché jako žebřík. Přihrajete to do adresáře aplikace a přidáte uses MemoryManagerUsageTracker. A pak stačí jen zavolat ShowMemoryManagerUsageTracker.

MemoryManagerUsageTracker

Formulář dává přehled o alokaci jednotlivých velikostí bloků, přičemž poslední řádek je souhrn a ukazuje kromě celkové velikosti i počet aktivních pointerů. Zároveň ukazuje klikací mapu paměti. Červené pole jsou alokované FastMM.

Tagy:

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců