Generic Tree

vložil Radek Červinka 28. června 2015 15:18

David Berneda (autor TChart) zveřejnil krátkou jednotku TeeGenericTree.pas, která implementuje strom pro obecný datový typ na bázi generik. Podle mne je to pěkný studijní materiál na použití generik, pokud se nechcete omezovat je na pouhé použití existujících List<T> atd..

Použití:

var Root : TNode<String>;

Root := TNode<String>.Create;
try
  Root.Add('Hello').Add('World !');
finally
  Root.Free;
end;

resp. deklarace TStringTree = TNode<String>, umožní Delphi kompilátoru lepší optimalizace.

Tagy:

Jazyk | Komponenty

Komentáře

8.7.2015 22:00:25 #

Daniel Andrascik

Hmm, tak na to sa budem musiet kuknut. Ked prisli prve delphiny s generikami tak som sa dost intenzivne pokusal vytvorit si genericky strom. Ale minimalne prve dve verzie delphi podporujuce generika mi hodne kolabovali pri preklade tych mojich pokusov. No vlastne nie hodne, ale ze uplne absolutne. To boli same internal errory kompilatora. Proste sa to vobec nedalo prelozit. Viem ze generika prechadzaju v delphi z roka na rok vyvojom a su stale lepsie optimalizovane. Ale ja uz som sa potom bez toho nejako obisiel a neskumal som to viac. Ked budem mat trosku viac casu, tak na juknem, ze kam sa to posunulo, alebo co som vtedy robil zle.

Daniel Andrascik

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců