Idera oznamuje akvizici společnosti Sencha

vložil Radek Červinka 28. srpna 2017 23:19

Tisková zpráva: Společnost Idera, pod kterou spadá i Embarcadero, oznamuje akvizici společnosti Sencha.

Praha, 28. 8. 2017 – Idera, Inc., oznámila uzavření dohody o odkoupení společnosti Sencha, která vytvořila vedoucí platformu pro vývoj webových aplikací. Společnost Sencha bude integrována se společností Embarcadero, tedy divizí vývojářských nástrojů společnosti Idera.

Platforma Sencha pro vývoj webových aplikací společnostem umožňuje hladce navrhovat, vyvíjet a testovat webové aplikace s bohatou funkčností pro stolní počítače, tablety a chytré telefony. Aplikace jsou určeny pro celou řadu provozních prostředí. Mezi její produkty patří Sencha Ext JS 6.5 a ExtReact pro rozšíření aplikací používajících pro vývoj React.

"Sencha přesně zapadá do našeho poslání poskytovat agilní vývojářské nástroje naší rostoucí globální komunitě vývojářů", říká pan Atanas Popov, generální ředitel společnosti Embarcadero. "Rozšiřuje počet námi podporovaných jazyků o Java Script a poskytuje rozsáhlou synergii s naším stávajícím produktovým portfoliem. Například Sencha Ext JS poskytne nástroji Embarcadero RAD Studio mocnou sadu webových prvků, které doplní naše vlastní nativní knihovny, včetně VCL pro Windows a FMX pro mobilní zařízení".

Embarcadero je divizí společnosti Idera a je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero technologies společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/

Tagy:

Firmy

Komentáře

29.8.2017 18:24:20 #

bullhead

...po dlouhe dobe neco zasluzneho ...kdysi jsem si koupil UniGUI, ktere je na Sencha Ext JS stave a je to uzasny framework (jak Sencha tak UniGUI) ...jeste by mohli koupil UniGUI, jinak to bude vykradeni napadu, co jim ukazal nekdo jiny, kam dal jit a OPRAVDU PRINEST NECO NOVEHO
B.

bullhead

30.8.2017 17:49:57 #

miro

neviem ci je to zrovna zasluzna vec. Vsimni si ze ked niektora firma takto nieco kupi tak sa spravidla podstatne zvysi cena produktu, co je pre sucasneho uzivatela neprijemna sprava bude musiet siahnut hlbsie do vrecka.

miro

31.8.2017 0:01:34 #

radekc

Delphi potřebuje JS resp. web framework. Tohle je cesta.

radekc

31.8.2017 12:23:27 #

bullhead

@miro: To máš naprostou pravdu, myslím, že to tak většinou je a dokonce si myslím, že velmi často tu firmu koupí jen aby ji odstranili z trhu (typické příklady CZ startupů co kupují molochy z USA). Ale tentokrát doufám, že je to opravdu rozšíření možnosti delphi. Jen mohli koupit rovnou i UniGui, tak jako koupili FMX - zrovna před 3mi týdny byla konečně verze 1.0.0.
B.

bullhead

2.9.2017 10:15:11 #

Stanislav Hruška

Hm, takéto obavy sme mali keď kupovali Delphi ako také. Že vybrakujú DB nástroje a my zaplačeme. Skutočnosť je taká, že taký vývoj Delphi nemalo snáď ani za čias Borland-u. Nebavím sa o obchodnej politike.
Takže sa na to môžete len tešiť. Oni to nepotopia! Ja sa neteším, lebo to nepotrebujem a ani si to nekúpim.

Stanislav Hruška

8.9.2017 10:48:56 #

Tomas Hruska

Ja doufam ze vidi o trochu dal a vysledne reseni (samozrejme v duchu UniGui) vyuzije moznosti prekladacu a nebude omezene na Windows server (licencne to nesmite provozovat na stanici). Stejne jsem ale doufal v rozvoj HTML builderu ... Tak snad tentokrat.

Tomas Hruska

8.9.2017 11:51:22 #

radekc

Tomáši: větou licenčně to nesmíte provozovat na stanici myslíš licenci čeho? Ext JS, UniGUI nebo Windows?

radekc

8.9.2017 18:24:22 #

Tomas Hruska

Radku: chci tim rict, ze pokud vim EULA dovoluje Windows stanici (W7, W8.x, W10, ...) sdilet pouze soubory, tiskarny a pripojeni k internetu :-( Takze pokud na ni pustim aplikaci nabizenou pres IIS, Apache apod. nebo treba i opensource databazi jako Firebird a budu k ni pristupovat z jinych pocitacu porusuji licenci (technicky to samozrejme funguje). Na to mam pouzit server (a prislusne ho zaplatit) a v pripade pristizeni budu nalezite pokutovan. I proto kde muzu nasadim Linux server, abych tyhle licencni trable nemusel resit.

Tomas Hruska

9.9.2017 8:40:55 #

radekc

Tomasi: já jsem to studoval a je tam výsledně napsané, že toto omezení se týká pouze MS služeb, tj. např. IIS, ale tak jak to já chápu ne třeba Apache nebo Firebirdu.

radekc

11.9.2017 17:54:52 #

bullhead

@Tomáši já na nějaké moje projektíky používám VPSka a tam mám Windows Server v ceně a není to tak strašné. Než stavět vlastní server a starat o něj tak tady mám vše "v cloudu" a o nic se nestarám.
B.
p.s. ...Sencha ExtJS pokud vím existuje i pro Linux (nikdy jsem nezkoušel), takže až bude nějaké pořádné Delphi For Linux (čti z GUI/vizuální komponenty) neměl by být problém provozovat UniGUI/ToCoUDelaEmbacadero na Linux strojích

bullhead

12.9.2017 10:24:53 #

Tomas Hruska

BullHead: Samozrejmě, také používáme VPS s Win servery, to je jasné. Ale licencování je fakt netriviální :-) Přesně ve vývoj dle tvého P.S. doufám
Radku: Bez vytáček přiznám, že jsem poslední EULA nečetl. Ale na licenčních školeních (Daquas, tedy docela kapacity v oboru) do nás vždycky tloukli, že stanice nesmí poskytovat nic než ty zmíněné 3 služby. Bohužel tady se jedná o autorský zákon a co není zakázáno, není implicitně povoleno. Pro Microsoftí produkty si lze vyžádat dobrozdání v Irsku, kteří jako jediní v Evropě smějí MS licencování vykládat. Takže v tomto směru preferuji opatrnost.
Jinak zdá se že Microsoft dokončil SQL server for Linux (viz. https://docs.microsoft.com/en-us/sql/linux/sql-server-linux-setup), takže mi Windows serverů zase ubyde.

Tomas Hruska

12.9.2017 23:20:11 #

radekc

Tomáši: třeba toto mi přijde logické - https://community.spiceworks.com/topic/1960974-firebird-server-and-windows-cals

radekc

13.9.2017 2:43:58 #

Tomas Hruska

Radku: Ten odkaz jsem v ramci nasi debaty nepochopil. Zabyva se potrebnosti CAL pri provozovani Firebirdu na serveru, o stanici se tam vubec nehovori?

Tomas Hruska

13.9.2017 9:20:08 #

radekc

No já to pochopil i v kontextu co jsem četl dříve, že komunikace čistě po TCP/IP nepodléhá žádné licenci (ani CAL ani žádným jiným), ale v okamžiku kdy používáš MS protokoly nebo služby potřebuješ Windows server a spol. Ale ačkoliv jsem do kdysi právě kvůli Firebirdu a Windows 7 (ne server) dohledával, teď nemohu sloužit lepším odkazem.

radekc

13.9.2017 9:26:52 #

Tomas Hruska

Radku: diky i tak, byla to poucna debata. Ale radsi zustanu u sve skepse a opatrnosti :-) a budu doufat, ze Linux only reseni bude v aspon trochu dohledne dobe :-))) k mani. Tomas

Tomas Hruska

14.9.2017 11:12:13 #

bullhead

...mno, buď jsme to zakřikli, nebo to tu MS čte a nelíbí se mu, že si pochvalujeme ceny ...mail mého VPS providera z dnešního rána:

Od 1.1.2018 nebude možné si od nás nadále pronajímat licence Microsoft. Důvodů je několik, ale základem jsou nevýhodné cenové podmínky od společnosti Microsoft pro další smluvní období. Licence jsme Vám vždy přeprodávali za naše nákupní ceny, bez marže anebo dalších poplatků. Bohužel nové podmínky Microsoft, podle kterých se cena vypočítává, jsou značně nevýhodné a zvedly by pro Vás velmi výrazně cenu. U námi nově připravovaných služeb, které již brzy představíme by se změnila cena minimálně 6x. Za těchto podmínek jsme se rozhodli smlouvu s Microsoft vypovědět a dále již licence na operační systém Windows (a další produkty Microsoft) nenabízet.


...Nadela je fakt pitomec a na tom trvám, soustředí se jen na okamžitý zisk, ať jsou akcionáři v klidu, a likviduje "rodinné stříbro" které vydělává v dlouhodobém horizontu, takhle lidi začnou ve větším řešit "tak to zkusíme rozjet v linuxu"

B.

bullhead

16.9.2017 15:42:19 #

ps

bullhead: S tým smerovaním MS úplný súhlas.

Najväčšia sranda je, že Visual Studio Code aj nový Skype pre Windows 7 sú electron aplikácie ... tak ani s tým GUI neviem kam smerujú ...

ps

18.9.2017 11:55:58 #

bullhead

@ps: ...Visual Studio Code vím ...ale Skype? ...bylo vždy v Delphi, a i v posledním buildu vidím věci jako "VCLComObject" ...nějak jsem to hlouběji nestudoval, ale připadá mi to pořád Delphi APP

bullhead

18.9.2017 16:17:28 #

ps

@bullhead, myslel som Nový Skype (pôvodne Skype preview) ten čo nie je pre Windows 10 ale pre Windows 7 a MAC. Tu je link https://www.skype.com/en/insider/ (download for Desktop Win/Mac). "Starý" skype je samozrejme ešte Delphi. (dajú sa krásne vidieť TRichLabel a pod. komponenty napr. cez WinSpy++).

Neviem ako ten desktop dopadne vo windowse a či to niekedy bude možné zo strany Delphi/Lazarusu podporovať.

ps

18.9.2017 16:17:56 #

Tomas Hruska

ps, bullhead: Tak to vidite, proc jsem stary skeptik. Ale na druhou stranu - na Linuxu uz mam skoro vsechno co potrebuju: Delphi prekladac, AD (Samba4 je nativni implementace) i MS SQL server (radsi mam PostgreSQL, ale obcas to jinak nejde). Jestli oni nakonec v Microsoftu nezacinaji byt lini na vyvoj jadra?

Tomas Hruska

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců