Mimořádná nabídka upgrade pro všechny verze Delphi - aktualizace

vložil Radek Červinka 1. března 2011 20:00

Podle všeho se chystá mimořádná časově omezená nabídka upgrade na verzi XE ze všech předchozích verzí (tedy i z verzí 1 - 2006), tj. i z těch, ze kterých to už teď nešlo. Týká se to Delphi, C++Builder a RAD Studio/BDS.

Podle informací které mám, se jedná o akci jen do konce března. Více podrobností bude známo pravděpodobně příští týden (tj. cca 1. března) a rád je zde zveřejním.

Aktualizováno

Akce je koncipována primárně jako emailová - ale upgrade je dostupné i normálně v ceníku - jen není moc vidět. Z toho soudím, že by neměl být problém získat upgrade. Snad to někomu pomůže ušetřit nějaké korunky.

Aktualizováno 2: tak nakonec přece jen bude propagace - www.embarcadero.com/radspecial

Zajímavá je také na uvedené stránce informace o mobile plan (v tom baneru), viz. můj nedávný článek o akvizici KSDEV.

Akce

Tagy: ,

Akce

Komentáře

24.2.2011 10:30:57 #

<z>

zajimave, potrebujou prodat vic XE, aby pak mohli zas udelat akci upgrade na dalsi verzi? :)
skoda, ze ta cena z 2010 na XE nebude dostatecne prijatelna :(

<z>

24.2.2011 10:53:34 #

radekc

Podle mne spíše je záměr co nejvíce upgradů ještě před další - tj. 64bit verzí. Ale jejich obchodní oddělení je velmi schopné - to se musí uznat.

radekc

2.3.2011 18:04:03 #

PS

hmm silno rozmýšlam. A kedy bude nová verzia ? Zase kúpim a o 2mes. bude nová a možno full 64bit. hmmm rozmýšlam.

PS

2.3.2011 18:18:43 #

radekc

Podle předchozích verzí bych tipl během srpna a opravdu by měla být i pro 64bit (resp. prekladat i pro 64bit) a crossplatform (ale upgrade jen z D2007+). Pokud máte starší Delphi tak je to jedna z mála možností jak se dostat na novější (tj. na XE kdy dostanete i D7, D2007 a další) za cenu upgrade.

Resp. možná pak zase bude nějaká podobná akce - ale zaručit to nelze a rozhodně by to nebylo hned. To je ale jen můj názor.

radekc

3.3.2011 8:32:44 #

pepak

Což o to, možnost upgradovat z libovolné verze Delphi vůbec není špatná, zvlášť pro ty z nás, kdo z různých důvodů (DFIIIAB apod.) zůstali u nějaké prehistorické verze. Až na to, že za půl roku, za rok snad budeme mít tu 64bitovou verzi. No a upgradovat napřed na XE a pak na 64 mi vychází jako celkem o dost dražší než rovnou koupit 64 jako plnou verzi (bez upgrade). Tzn. tato akce by IMHO měla smysl v jediném případě - že nutně potřebuji XE a nehodlám kupovat 64. Existuje vůbec někdo takový?

Btw., jak je to s upgrade mezi edicemi? Dejme tomu, že mám koupený professional a chci upgradovat na enterprise. Nebo mám architekt, ale pro novou verzi bych si vystačil s enterprise. Mám vůbec nějakou možnost upgrade? Mě se zdá, že mohu upgradovat právě jen na totožnou edici.

pepak

3.3.2011 9:41:00 #

radekc

Ahoj, zajímavá úvaha - já to sice neprodávám a nejsem zaměstnancem EMBT, tak jen pohledem do ceníku:
http://www.embt.cz/cs/produkty/139-delphi-xe-professional.html

DXE Pro upgrade s předplatným - 20 200, DXE Pro nová - 22 400. Pro úplnost DXE Pro bez předplatného - 12 500.

Pokud teď koupíš Delphi XE s předplatným tak dostaneš po nové verzi automaticky tu novou verzi a něco ušetříš (záleží na tom jak se pohne EUR - spíše ušetříš více). Navíc budeš mít XE už teď.

Na tu druhou otázku se zkusím poslat dotaz.

radekc

3.3.2011 10:43:23 #

Richard Kubát

Vysvětlení pro Pepáka a ostatní (na základě Radkova požadavku): Radek názorně ukazuje, že se to vyplatí pro edici Professional. Podle mého názoru se to vyplatí mnohem víc při přechodu na edici Enterprise. Upgrade z libovolné verze Delphi/C++Builderu/BDS 1 až 2010 je zlevněn asi o 7500,- Kč oproti normální ceně upgrade. Nepamatuji si v historii lepší cenu (od roku 1994). Navíc upgrade si v rámci amnestie může pořídit kdokoli, tedy i ten, kdo Delphi používal již v šerém dávnověku. Když se k tomu přidá předplatné, bude jedna příští verze dozajista zdarma v rámci předplatného a ta verze bude stát za to. Berte v úvahu, že:
- předplatné je vždy levnější než upgrade a jedna nová verze je zaručena
- v ceně předplatného je i základní technická podpora (málokdo ji používá a moří se s problémy řadu dní, místo aby se zeptal techniků Embarcadero; v předplatném všichni vidí jen ten upgrade zdarma)
- cena edice Enterprise je významně nižší než obvykle, fakt že jo
- nikdo neví, a to říkám zcela otevřeně, kolik bude stát 64-bitová verze, ale jistě to bude přinejmenším stejná částka jako dnes, ale možná vyšší, pokud si uvědomíme, co vše se do ní plánuje

Tak to zvažte - věřit mi nemusíte, ale jsou to holá fakta a spočítejte si to sami, celý náš ceník je veřejný a je na webu.

A k těm edicím a možnostem upgrade:

Pro -> Pro, Ent, Arch
Ent -> Pro, Ent, Arch
Arch -> Ent, Arch

... čili když si teď koupíte edici Enterprise, nikdo vás nebude nutit u ní na věčné časy zůstávat; klidně se dá udělat upgrade zpět na Pro - a to už nějaký čas praktikujeme.

Zdraví, -- Richard Kubát, zastoupení Embarcadero

Richard Kubát

3.3.2011 11:21:58 #

pepak

S předplatným jsem vůbec nepočítal, a to z jednoduchého důvodu: Já totiž *nevím*, kdy ty Delphi 64 vyjdou. Pokud je jedna nová verze zaručena, tak odpadá otázka, "k čemu předplatné na rok, jestli verze vyjde za 13 měsíců". Ale pořád zůstává problém, že předplatné je v podstatě zajíc v pytli (platím dopředu za produkt, jehož kvality budu moci posoudit až následně), zatímco u upgrade jdu na jistotu (koupím až tehdy, když si v diskusích ověřím, co vzniklo za nové problémy). I v historii Delphi známe řadu případů, kdy nová verze trpěla natolik závažnými neduhy, že v podstatě vynucovala upgrade na verzi další - a že zrovna u Delphi 64 bych se tomu nedivil (to je snad ještě větší změna než 32 bitů u Delphi 2, .NET u Delphi 8 nebo unicode u Delphi 2009 - *nějaké* nedostatky jsou nevyhnutelné a jen je otázka, jak moc budou zásadní). Víceméně to beru jako určitý druh sázky - "zaplatíš dopředu a buď vyděláš, když bude verze opravdu dobrá, a nebo proděláš, když nebude" (pravděpodobnost úspěchu i neúspěchu ať si dosadí každý sám).

(Připouštím, moje pochybnosti jsou z větší části motivovány tím, s jakým typem programů se potýkám. Pokud bych například vyvíjel nějakou obecně používanou knihovnu, tak není co řešit, prostě koupím předplatné a vždy budu aktualizovat. Ale já se zabývám spíš programy, které potřebuji udržovat dlouhodobě, a tam je každoroční upgrade vývojového prostředí extrémně riskantní. Don't Fix It If It Ain't Broken.)

Ten přechod mezi edicemi je potěšující, děkuji. Obecně vůbec mám pocit, že Embarcadero má velmi rozumné licenční podmínky (možnost používat jedny Delphi na víc počítačích a tak). Jen mě mrzí aktivace, ale s tím stejně české EMBT nic nenadělá :-(

pepak

3.3.2011 11:58:35 #

Richard Kubát

Sdělení "jedna nová verze zaručena" je třeba brát jako empirickou záležitost prověřenou historií. Za celou dobu existence stužby předplatného se totiž stalo jen jednou, že interval mezi verzemi Delphi byl delší než jeden rok. Konkrétně to bylo v turbulentních časech před tím, než se Borland konečně rozhodl, že ho už vývojové nástroje nebaví; zpožděna byla verze 2006. Jindy se to nikdy nestalo. A myslím, že ani nestane, protože by se podlomila důvěra v předplatné a každý ve firmě si to uvědomuje. Čili není to záruka právní, nýbrž očekávání s pravděpodobností limitně se blížící hodnotě jedna.
Rozumím Vašemu postoji k předplatnému, ale přesto si myslím, že i když vývojář udržuje dlouhodobé projekty a nemá záměr měnit osvědčené věci, je jistě dobré mít přísun posledních technologií (a oprav chyb produktů) pro projekty nové.
Aktivaci Embarcadero zruší teprve tehdy, až nebudou piráti a cracky. Jinak to nevidím.

Hezký den, -- RK

Richard Kubát

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců