Náhodné výkřiky 54

vložil Radek Červinka 27. října 2016 01:33

Po delší době několik odkazů a postřehů.

Delphi Starter je pořád free ke stažení. A vznikl pěkný plugin do IDE - DLight - Inline evaluation plugin, který podporuje i Starter a lze použít místo chybějícího prohlížeče lokálních proměnných. Samozřejmě pro vyšší verze to má význam také.

DLight

Další free věc ke stažení: TMS Aurelius Free - tj. ORM pro Delphi. TMS má i další zajímavé věci jako FNC, což jsou komponenty napříč Delphi, Lazarusem, a to včetně TTMSFNCRichEditor.

Zajímavý článek o podpoře DPI Awareness ve VCL (tj. různé DPI na různých připojených monitorech), což byla novinka v RAD Studio 10 Seattle - New DPI Awareness in VCL

Zajímavé a ne moc často dostupné komponenty a unity najdete v balíku ALCINOE na sf.net, např. ALGSMComm.pas - posílání SMS, nebo ALWebSpider.pas - spider pro stahování webu. A další…

FMX a hry - tři hry ve FireMonkey a zdrojové kódy.

No když už jsem u těch her - kdysi se mi podařilo stáhnout klon klasické hry Sentinel ze ZX Spectra napsaný v Delphi, stránka existuje, screenshoty jsou, hra se dá taky najít, ale zdrojáky už mi stáhnout nejdou - eicart.free.fr/sentry/. Sranda je, že pokud se nepletu, tak na 48Kb Spectru měla hra 10000 levelů (nějak procedurálně generované, ale pořád mi vycházejí 4byte na level). Dodnes tu hru považuji za top mezi programy (včetně toho, že konverze z Amstradu za 10 týdnů provedena reverendem Mike Follinem - asi podpora shora).

Marco resuscitoval svůj šablonovací systém a uveřejnil ho pod jménem Delphi Razor. Zároveň uvedl, že ho licencoval i Embarcaderu, což mne naplňuje nadějí, že se v Embarcaderu někdo konečně zamyslel.

Celé je to pěkné, kompaktní a lze použít i jen šablonovací engine:

uses
  System.SysUtils,
  RlxRazor in 'RlxRazor.pas';

procedure Test;
var
  oRazor: TRlxRazorProcessor;
  s: string;
begin
  oRazor :=  TRlxRazorProcessor.Create(nil);
  try
    oRazor.InputFilename := 'q:\razortest\html\test.html'; // pouzije sablonu
    s := oRazor.Content;
    writeln(s);
  finally
    oRazor.Free;
  end;
end;

Na bitbucket se objevil wrapper pro Libssh2 pro Delphi.

Tagy: , , ,

FireMonkey | Komponenty

Komentáře

27.10.2016 11:58:15 #

bullhead

Radku dotaz: "...že se v Embarcaderu někdo konečně" ...takže produkty budou pořád vydávány pro názvem "Embarcero"? Žádné "Idera RAD Studion 10.2"?

bullhead

27.10.2016 12:18:56 #

radekc

Ano, zachovají značku Embarcadero pro vývojové nástroje a IB.
DB nástroje Embarcadero budou asi pod Idera.

radekc

1.11.2016 9:26:40 #

JaroB.

Zaujalo mě, že TMS Aurelius podporuje Absolute database, se starým projektem jsem ale zdědil Accuracer, který je Absolute dost podobný, ovšem není v seznamu podporovaných :( - ale je fakt, že mám nějakou starou verzi 3, která nějak funguje s D2007 a na webu AidAim inzeruje verzi 14, která je už asi jinde :)

JaroB.

7.11.2016 16:31:56 #

bullhead

https://forum.root.cz/index.php?topic=14196.msg185230;topicseen#new
2) Specializovat se na nějakou obstarožní a používanou technologii, kde mladí prakticky neexistují...COBOL, RPG, DEPLHI, POWERBUILDER,...
...mno ...se současnou cenovou politikou to také tak zůstane

bullhead

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců