Oblíbené komponenty

vložil Radek Červinka 9. března 2011 20:52

Můj včerejší článek vyvolal rozporuplné ohlasy a proto se ptám: jaké jsou Vaše "nutné" komponenty (nebo třídy) třetích stran (Open Source i komerční). Ptám se i protože už jich moc co jsem nepopsal neznám - takže i to je důvod.

Za mne je to Virtual TreeView, Fast Report, JCL, JVCL (nejen k vůli začlenění RxLib), Synapse a v druhé řadě SynEdit, Graphics32 a Drag and Drop Component Suite. O všech jsem tu už psal.

Zkuste se tedy podělit o své v komentářích. Díky.

Tagy:

Komponenty

Komentáře

9.3.2011 22:44:25 #

pepak

Obecně nemám moc rád *komponenty*, preferuji věci, které jsou schopné fungovat samostatně. Vedle už uvedené Synapse bych zmínil především PerlRegEx (taky už jsi o něm psal) a pro komerční záležitosti, které si na sebe vydělají, ještě komponenty od DevExpressu.

pepak

10.3.2011 12:52:20 #

<z>

ja jeste dodam Indy ;)

a pak jeste
- DKLang Localization Package (http://www.dk-soft.org/products/dklang/)
- Windows 7 Components (http://www.gumpi.com/blog/)
- LockBox (http://lockbox.seanbdurkin.id.au/tiki-index.php)
- a nektere Delphi Area (http://www.delphiarea.com/downloads/), jako Print Preview, StatusBar Pro Component

<z>

10.3.2011 18:54:47 #

Karel Janeček

Dobrý den, dlouhodobě si nedovedu představit svoje aplikace bez TMS Component Packu, FIB+ od Devrace a FastReports/FastCube. Nejnověji pak využívám pro MS SQL aplikace sadu komponent od DevArtu. Jinak pokud potřebuji něco speciálního, dvorním dodavatelem takových zakázkových komponent je Rosinský software (např. systém pro sledování změn v záznamech, RTFReport, skvělý DBGrid, DBMemoGrid a další).

Karel Janeček

11.3.2011 12:07:51 #

Jardík

Já bych se chtěl zeptat, jestli už v aktuálním delphi, nebo v budoucích, budou layouty nějak podobně jako třeba v Qt či GTK, aby se nemusela nastavovat fixní pozice, šířka, apod.

Jardík

11.3.2011 12:12:27 #

radekc

Nejsem si jist, co pod pojmem Layout je. Delphi odjakziva podporuji zarovnavani pomoci Align a Anchor. To nestaci? Nebo tim se myslí nějaké vrstvy?

radekc

11.3.2011 12:14:45 #

radekc

Kromě toho jsou od ve vyšších verzích (D2006+) Margins a Paddings jako v CSS - uz jsem o tom psal.

radekc

11.3.2011 12:56:46 #

PS

Jardík: TGridPanel je asi to čo myslíš plus ako píše Radek, Margins a Paddings sú super aj v spojení s TGridPanelom. http://edn.embarcadero.com/article/33421

Komponenty: jednoznačne ešte k spomenutým ZeosDBo. Ikeď po skúšaní trial Delphi XE a hľadaní aktuálnych verzií zistí človek, že mnohé zaspali (skončili) v roku 2009 :(

PS

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců