Raspberry PI a FPC

vložil Radek Červinka 2. června 2012 00:22

Mám radost. Na Raspberry PI funguje FreePascal.

Raspberry PI

zdroj. Stačí apt-get install fpc. Sranda může začít. Bohužel první dávka cca 20tis kusů byla v mžiku rozebrána, takže musíte chvilku počkat než se vyrobí mnohem větší série.

Raspberry PI je $25 nebo $35 Linux ARM board s HDMI. Pokud budete mít zkušenost s programováním pro Raspberry PI, s velkou radostí to zde na delphi.cz zveřejním.

Tagy: ,

Novinky

Komentáře

3.6.2012 23:10:12 #

radekvoltr

Me to ani moc neprekvapuje. Uz jsem rozjel programy v FPC na Nokii 770 (http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_770_Internet_Tablet) coz byla asi jedina nokie bez telefonu v sobe ale na svou dobu nadherne kapesni zarizeni pro pristup na internet a i na iStarHD coz je jedna z verzi network media tanku.

Nokie mela v sobe nejaky omap a iStarHD mel v sobe Sigmu coz je specializovany ARM se zadratovanym zpracovanim videa.

A co vim tak s FPC by nemel byt problem ani na Mini 2440 (http://www.friendlyarm.net/products/mini2440) coz je takove DYI PDAcko :-)

Arm clovek najde opravdu ve spouste zarizeni a FPC pro ARM slape uz X let. Akorat ted se zacina nejak mnozit DYI moda a lidem se zacinaji dostavat do ruky pripravene kity. Co se da objednat z Ciny (kdyz se pouziji spravne shopy ktere neresi nejake to klonovani :-D ) za par slupek je neskutecne.

radekvoltr

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců