Rok existence nového delphi.cz

vložil Radek Červinka 26. října 2010 21:46

Dnes je to rok co jsem vytvořil tento server. Cílem bylo veřejně ukázat na pár článcích jaké jsou nové Delphi, jelikož většina článků končila v té době u Delphi 7. Jenže se to nějak potom zvrhlo.

Musím říct, že server vznikal za pochodu a navíc na začátku byl celkem problém s ASP.NET a hostingem (než jsem se domluvil s naší firmou tdevelop.cz) - mimochodem stále je restart aplikace (silně upravený BlogEngine.NET) přes 12 sekund (původní hosting s původní verzí přes 30s) - nějak se to ASP.NET zvrhlo (zkuste se někdy filemonem podívat co se při startu ASP.NET aplikace děje). Ale dost bylo výkřiků.

Cítil jsem (dnes už jsem o tom 100% přesvědčen), že nový vlastník (tj. Embarcadero) je to pravé pro Delphi - i s ohledem na zatím neveřejné věci. Obecně mi delphi.cz pomohl setkat se s několika zajímavými lidmi a to i včetně lidí z Embarcadera, kdy jak Richard Kubát, tak Pawel Glowacki jsou moc ochotní a příjemní lidé a jsem moc rád, že jsem se s nimi setkal.

Za tu dobu jsem napsal něco přes 150 příspěvků (cca co 2,5 dne kousek), z toho byla většina čistě odborných a snad i zajímavých. Pevně doufám, že jsem někomu pomohl a že to nebyla zbytečná práce. Zkusím v tom vytrval - jen nevím zda budu mít dostatek nápadů (nebojte se mi napsat).

Jsem rád, že jsem do toho šel, i když to je dost časově náročné. Ale šel bych do toho znovu. Díky za to, že mne čtete. A nebojte se hodnotit články, moc mi to pomáhá (a to samé platí i o mailech - někdy i konstruktivní negativní mail je k něčemu).

Mimochodem za cca 2 týdny končí soutěž o RAD Studio 2007 Architect, tak se snažte - ten soft za to stojí.

A pak možná bude zase nějaká optimalizační soutěž (s trochu upravenými pravidly proti minule) ať je nějaká sranda. Programování je přece umění a zábava.

Statistiky pro zajímavost

Průměrně v pracovní dny 250 - 300 návštěv, 500 - 600 stránek. Jinak jsem rád, že mám celkem věrné čtenáře. Udaje jsou zhruba za posledních 7 týdnů.

Návštěvnost

Hmm, Praha rulez. Ze Slovenska je návštěvnost zhruba pětinová proti ČR a pak až je zbytek světa (až na výraznější Rusko).

Návštěvnost

Většina lidí chodí s Firefoxem

Browser

a ne s mobilem - škoda, měla by být funkční pěkná mobilní verze. Přesto Apple rulez.

Mobil

Tagy:

Server

Komentáře

26.10.2010 23:57:19 #

pingback

Pingback from topsy.com

Twitter Trackbacks for
        
        Delphi.cz | Rok existence novĂ©ho delphi.cz
        [delphi.cz]
        on Topsy.com

topsy.com

27.10.2010 10:20:09 #

Karel Janeček

Dobrý den,

díky za zajímavé čtení, server Delphi.cz navštěvuji cca obden a vždy se dozvím něco zajímavého. Přeji hodně elánu a námětů do další práce.

Karel Janeček

27.10.2010 12:09:31 #

tz

Díky za novou podobu a náplň webu Delphi.cz, je to opravdu znát. Přeji Vám hodně chuti a elánu pokračovat dál.

tz

27.10.2010 12:34:38 #

<z>

nic proti ASP, ale PHP rulez ;)

jake bylo stare delphi.cz?

<z>

27.10.2010 13:02:09 #

radekc

kdysi davno tady byla takova nijaka informační stránka a archív konference a kdyby dnes fungoval
http://web.archive.org/ tak by to tam šlo najít

radekc

27.10.2010 13:26:26 #

k

K tomuto se přípojuji a držím palce. Je pravda, že toto zde chybělo. Díky :-)

k

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců