Tokyo 10.2.1 a Windows 10 Creators Update

vložil Radek Červinka 13. srpna 2017 23:55

Vyšel release 1 pro Tokyo. Kromě úprav pro Android je významný hlavně tím, že Embarcadero bylo Microsoftem donuceno upravit linker, protože MS v poslední verzi W10 zoptimalizoval zavádění DLL a zkouší to paralelně (a MS tam má chybu).

Delphi z historických důvodů má v DLL více sekcí v exportních tabulkách viz The Issue with Delphi Runtime Packages and Windows 10 Creators Update což nebylo zakázáno.

V konečném důsledku to pro programy, které mají více DLL nebo balíčků znamená zpomalený start (a třeba pro IDE to může být při ladění smrtelné), jelikož (jak jsem to pochopil) se optimizer zavádění DLL snaží optimalizovat a opětovně načítá a uvolňuje moduly. MS na opravě pracuje.

Postiženy jsou všechny verze Delphi, workaround pokud nemáte 10.2.1 je nastavit bázovou adresu pro modul pokaždé někam jinam.

Špatnou zprávou je, že Andy se rozhodl, že 10.2 byla poslední verze IDEFixPack.

Fix list, Release. Doporučuje se instalovat update stejným způsobem jako originální instalace (tj. ISO x ISO, web instal x web instal).

Tagy:

Novinky

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců