ToolCloud licence pro Delphi

vložil Radek Červinka 23. prosince 2009 21:57

Embarcadero: S okamžitou platností jsou k dispozici kromě stávajících licencí i licence typu ToolCloud pro RAD Studio 2010, Delphi 2010 a C++Builder 2010, které umožňují používat volitelně verze 2010, 2009 i 2007 všech těchto produktů.

Licenci typu ToolCloud si můžete pořídit jako zcela novou licenci i jako upgrade ze starší verze Delphi. Objednáte-li si například upgrade z běžné pojmenované licence Delphi 2006 Professional na síťovou pojmenovanou licenci Delphi 2010 typu ToolCloud, dostanete následující:

  • ToolCloud & ToolBox, tedy server a klient pro správu licencí
  • Delphi Pro 2010
  • Delphi Pro 2009
  • Delphi Pro 2007
  • Síťovou pojmenovanou licenci umožňující používat zvolený software na libovolném místě sítě
  • Všechny produkty i ve formě InstantOn. (Verze 2007 a 2009 jsou v InstantOn dostupné ihned, verze 2010 bude k dispozici před koncem roku 2009.)

Obecně platí, že:

  • cena pojmenované ToolCloud licence je cca 1,5x cena klasické pojmenované verze
  • cena souběžné ToolCloud licence je cca 2,5x cena klasické pojmenované verze
  • u upgrade je výpočet složitější a záleží na tom, zda přecházíte na licenci ToolCloud ze stejné verze produktu, nebo z jeho starší verze; cenu upgrade vám rádi sdělíme na vyžádání

Co to vlastně je ToolCloud a InstantOn?

ToolCloud je obohacená síťová licence pro libovolný produkt Embarcadero. Vyznačuje se těmito charakteristikami:

  • Centralizovaná správa licencí. Licence je možno spravovat pro celý tým či celou firmu. Veškerý inventář licencí řídíte z jediného místa za firewallem. Jediným klikem myši si zobrazíte audit využívání licencí, takže snadno zjistíte, kdo a jak často danou licenci využívá. Uživatelé si též mohou licence "půjčovat" až na 30 dní, třeba na práci doma.
  • Dodávání software. Produkty se mohou zcela bezbolestně spouštět bez předchozí instalace pomocí technologie InstantOn. Na pracovních stanicích pak nástroje lokálně běží bez zásahu do registrů či jiných uzavřených oblastí operačního systému; to je výhodou ve výpočetních prostředích s přísnými nároky na bezpečnost. Nenastanou žádné konflikty s jinými aplikacemi, nejsou žádné sdílené knihovny dll, žádné zápisy do zabezpečených oblastí registrů, žádná změna konfigurace počítače.
  • Získávání nových verzí. Server automaticky udržuje pro uživatele lokalní úložiště produktů ve všech dostupných verzích a automaticky se postará o stažení nových verzí přes internet. Nastavit si můžete třeba to, aby se nové verze stahovaly v průběhu noci, nebo prostě tehdy, když nepracujete.
  • Dostupnost vícenásobných verzí. ToolCloud poskytuje možnost pracovat s více verzemi stejných produktů a snadno mezi nimi přepínat. Navíc nic není třeba instalovat či odinstalovat. Produkty spokojeně běží vedle sebe bez konfliktů instalací a bez vzájemného ovlivňování. Vždy máte přístup k předchozí verzi produktu, třeba pro údržbu starších projektů.

Více o ToolCloud na stránkách Embarcadero

Tagy:

Tiskové zprávy

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců