VGScene - nativní vektorová knihovna komponent

vložil Radek Červinka 9. října 2010 01:30

Většinou zde až na výjimky publikuji komponenty, které jsou zadarmo (všichni to známe, jak to v naší republice chodí). Dnes bych ale rád upozornil na naprosto výjimečné placené komponenty VGScene jelikož si myslím, že za tu cenu nemají konkurenci.

VGScene - vektorově fishfact

Určitě poznáváte demo z Delphi 1 s názvem Fish Fact - nyní trochu na steroidech. Všechny controls jsou vektorové, tudíž podporují různé efekty, rotace a skiny (několik je součástí). Podpora anti-aliased, alpha blending, gradientů a transparentních oken. Nejedná se o readonly komponenty, ale o plně funkční např. editory.

Vše je naprosto rychlé a plynulé a to mám relativně průměrný počítač. Podporovány jsou verze Delphi 5 až do 2010 (XE určitě taky). Kromě toho můžete použít Lazarus pro kompilaci na Linux a Mac OS X. Kromě toho podporuje i iPhone (via FPC), s tím, že vývoj může být veden v Delphi a jen kompilace pro iPhone je přes FPC (to píše autor).

Nepochybuji, že až příští verze Delphi přinese podporu pro Mac OS X, že ji autor bude podporovat.

VGScene

Pár základních ovládacích prvků - vše vektorové, s podporou skinů a efekty. Součástí jsou ale i mnohem zajímavější komponenty.

VGScene

I SynEdit je podporován.

VGScene

Nějaké efekty počítané v reálném čase.

VGScene

Prvky se dají transformovat a rotovat bez vlivu na funkci. Ale popsané zdaleka není vše co komponenty umí, mezi ukázkami je integrace DSPack pro přehrávání videa atd.

Na stránce autora je k stažení demo, které obsahuje fůru přeložených ukázek a trial verze komponent, která se liší jen zobrazením MessageBoxu po startu programu. Myslím si, že to stojí za vyzkoušení. Autor mimochodem nabízí i komponenty pro flash, které rozšiřují možnosti programu od Adobe.

Jo a autorem je člověk z Ruska (Eugene Kryukov). Proč mne to už nepřekvapuje?

Tagy: , , ,

Komponenty

Komentáře

9.10.2010 12:57:17 #

Jarin

fakt zajimave ... prekvapilo me, ze pri vytvareni v Delphi se nepridavaji komponenty, jak je zvykem (z listy), ale je to neco na styl pridavani dalsich panelu do StatusBar ... cele je to zakomponovane do vlastniho prostredi a pak se jen pridavaji objekty

takze nelze jednotlive komponenty pouzivat samostatne :(

nektere veci jsou opravdu vychytane a hodily by se jako samostatne komponenty ... nektere popup nabidky, expandujici se panely

jinak cena tohoto baliku je hodne zajimava :D

Jarin

11.10.2010 12:01:58 #

Karel Janeček

Dobrý den,

používám již roky k plné spokojenosti komponenty společnosti TMS, nicméně i toto je velmi zajímavá alternativa (některé zde obsažené komponenty v TMS balíku chybějí). Cena je opravdu velmi nízká vzhledem k užitné hodnotě setu.
Kvalita ruských programátorů mě příjemně překvapuje již dlouho: intenzívně využívám ve svých aplikacích FIB Plus, Fast Report, FastCube pro OLAP analýzu a nově i EnigmaProtector pro legální využití aplikací - všechno jsou to produkty ruských autorů a nemají chybu :-)

Zdraví KJ

Karel Janeček

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců