Wii Remote a Delphi

vložil Radek Červinka 29. ledna 2010 23:27

Nejen prací, živ je člověk (mimochodem takové články budou mít tag fun, tj. programování pro zábavu). Přiznám se, že mám strašně rád Nintendo Wii, takže proč to nespojit s Delphi? Pokud to nevíte, tak kromě her je Nintendo Wii unikátní bezdrátovým ovladačem se senzorem pohybu a integrovanou infra kamerou použitelnou jako pointing device (resp. nejen jako).

Pro neznalé - Wii remote (zkráceně wiimote) je bluetooth zařízení s překvapivě mnoha možnostmi (můj detailní popis Wiimote jinde), samotný ovladač stojí cca 1000Kč.

Je mi jasné, že v sériových programech je toto omezeno přítomností Wiimote, ale podle mne v určitých případech ovládání pomocí WiiMote může vytvořit patřičný Wow efekt, tedy pokud si odmyslíme tu zábavu.

Po zjištění, jak wiimote funguje se objevilo několik knihoven pro využití, z nichž pro Delphi je důležitá tato (local copy, local copy src, local copy src poslední ).

Kroky:

demo Delphi Wiimote

No a zbytek je na Vás. Můžete použít buďto snímač pohybu (Motion Sensor na obrázku) nebo velmi přesný IR Sensor (popř. jejich kombinaci). Pro inspirace můžete jít sem.

Tagy: ,

Komponenty

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců