Změna strategie u některých open source projektů

vložil Radek Červinka 19. listopadu 2014 23:25

Embarcadero podpořilo několik Open source projektů tak, aby jejich verze byla vždy připravena při vydání nové verze. Informace o změně.

Pro některé komponenty se zároveň změnila minimální verze, kdy např. VirtualTreeView zmrazil stable verzi V5 (s podporou D7) a nový vývoj bude pouze XE3+ (informace).

Většina balíků má nový domov, kdy na staré URL zůstane stará verze (kromě uvedeného Virtual Tree View, který zůstává na stejném místě)

Tagy: , ,

Komponenty

Komentáře

24.11.2014 11:52:04 #

geby

Toto rozhodnuti potesi vyvojare tech komponent, ale nepotesi jejich uzivatele. Zdaleka ne vsichni jsou ochotni financovat ten prekotny vyvoj v Delphi a zkratka nemaji na to, aby meli porad tu nejnovejsi verzi. A nez se ohlednou, nemaji podporovanou verzi.

Ja vim moc dobre, jak je to tezke. Ale take vim moc dobre, ze je mnoho uzivatelu s verzemi nizsimi nez XE3 a potrva dlouho, nez upgraduji. U jakehokoliv kodu si clovek musi rozmyslet, jestli mu stoji za to zbourat nejakou zpetnou kompatibilitu.

Nekdy je ta zpetna kompatibilita zbourana naprosto zbytecne. Jako treba kdyz jsem tuhle vzal nejaky cizi kod, opravil dva jednoduche for-in-loop za klasicke, a kod najednou bezel i v D7. Na to puvodni autor vubec nepomyslel... proste tam naflakal to co je zvykly, a ani se nepokusil zamyslet nad tim, jak malicko prace stoji, aby jeho kod fungoval i v mnohem starsich verzich. A to je skoda, ze takhle uz nikdo premyslet nechce.

geby

24.11.2014 14:37:14 #

radekc

Třeba já si myslím, že XE3 je přehnané. Stačí kolikrát třeba unicode Delphi.

A ten kdo má starší verzi, tak ať si používá starší verzi, která je kompatibilní. Nikdo ho nenutí upgradovat na novější verzi komponent.
Případně ať si změny které potřebuje backportuje. Ten čas, který je nutný na kontrolu ve starších verzích by ten člověk mohl věnovat na něco jiného.

radekc

25.11.2014 12:09:07 #

ps

hmm, preklikal som námatkovo komponenty a okrem asi  virtualtreeview sú to viac menej udržiavané mrtvolky nová funkcionalita tam asi nepribúda, ani opravy keď dobre pozerám. Možno zle pozerám. Sám používam len virtualtreeview a synedit (pričom ten v Lazaruse je už úplne niekde inde...).

ps

26.11.2014 16:35:58 #

MJ

Virtual Treeview se taky přestěhovalo.
Nově je na  http://www.jam-software.de/virtual-treeview

MJ

26.11.2014 16:49:53 #

radekc

Je i není. Hlavní repository je pořád na google code, ale hlavni vývojáři jsou z toho jam SW.

radekc

26.11.2014 20:45:26 #

Ondřej Pokorný

On je vždycky problém se "začínajícími verzemi" Delphi.
Tj. Delphi 2009-XE mají často problémy s chybějícími/nefunkčními generiky a spol.
V Delphi XE2-XE3 jsou zase problémy v FMX Frameworku, který se silně změnil.

Takže já to docela chápu - pokud někdo chce využívat pořádně generika ve svých knihovnách, Delphi 2009 prostě podporovat nemůže...

Na druhou stranu nechápu, co by třeba na TP Abbrevia nemělo běžet i na Delphi 7. Ten kód se (alespoň podle mého názoru) pro ARC Delphi přepsat nedá (to už to napsat znova) a nové věci z Delphi 2009+ tam nemá smysl dokouzlovat ;)

Ondřej Pokorný

26.11.2014 20:48:12 #

Ondřej Pokorný

PS: Radku, ty píšeš "Abbrevia (Win32, Win64, MacOSX, iOS aAndroid)" - to vážně podporuje iOS a Android??? Nebo to je chyba?

Ondřej Pokorný

26.11.2014 23:15:02 #

radekc

Jak LockBox tak Abrevia ma bezet na tech platformach co jsem napsal.

radekc

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců