Rozcestník: Jste tu poprvé? Pro začátečníky jsem napsal úvod do programování v Delphi. Můžete si přečíst informace ohledně změn v jednotlivých verzích Delphi a případně mezi jednotlivými edicemi Delphi. Pokud přecházíte ze starších verzí tak si všimněte mého pojednání řetezce a unicode.
Možná Vás bude zajímat spolupráce databáze a Delphi, nebo se budete rozhodovat mezi různými druhy Delphi projektů.
Uvažujete o vývoji pro mobilní zařízení? V tom případě navštivte sekci FireMonkey.

Pokud Vám nestačí náš přehled komponent, navštivte adresář nejpopulárnějších open source Delphi komponent

Platform status - podporované platformy v jednotlivých verzích

Free Delphi Starter Edition download

Potřebujete Delphi školení nebo konzultace na různá témata?


FastMM, UseReleaseStack a další

vložil Radek Červinka 29. května 2016 03:39

Před nedávnem Primoz Gabrijelcic přidal do nejnovější verze FastMM další option, který by měl vylepšit chování FastMM při mnoha vláknech. Od té doby se ozvalo několik lidí, že to s úspěchem používají na velmi zatížených serverech (např. Eric Grange na beginend.net se 180 vlákny). Původní oznámení je na googleplus - velmi zajímavé.

Pozadí: při uvolňování, resp. alokaci používá FastMM zámek, kterým chrání své struktury. Čím více je vláken, tím větší je šance, že na sebe narazí a budou soupeřit (resp. čekat na uvolnění). Primoz přišel s myšlenkou, že nejméně při uvolňování pokud se nepodaří uvolnění k vůli zámku, tak se takový blok odloží a zkusí se uvolnit při dalším volání, nebo ho uvolní nové čistící vláknou na pozadí.

Více...

Tagy:

Praxe

Seminář Delphi 10.1 Berlin Brno

vložil Radek Červinka 9. května 2016 23:02

Nová verze Delphi bude představena v Brně ve středu 1.6.2016 na Výstavišti od 9:30 hodin.

Přednášet bude opět Paweł Głowacki, hlavní technický specialista evropského zastoupení Embarcadero pro Delphi a RAD Studio. Bude přednášet v angličtině, jeho přednáška bude simultánně tlumočena do češtiny. Všichni příchozí získají kupón na slevu při zakoupení produktu z rodiny RAD Studio 10.1 Berlin. Detaily a registrace.

Pawel se kromě novinek zmíní i o dalších směrech vývoje a seznámí návštěvníky s technickými podrobnostmi nových vlastností. Přednáška bude obsahovat i předvedení novinek na praktických příkladech v Delphi a C++.

Přednáška je zdarma po předchozí registraci. Pokud se nic nestane, můžete mne tam taky potkat.

Tagy:

FastScript

vložil Radek Červinka 5. května 2016 23:44

Pokud jste šťastným uživatelem FastReportu, možná ani nevíte, že FastReport obsahuje i FastScript a že se dá použít nezávisle bez generování reportů. Co je to FastScript? Je to knihovna pro provádění skriptů v různých jazycích (Pascal, JS, C++, VB). Skripty mohou být celé programy, ale i obyčejný výraz. FastScript vám dává do ruky opravdu mocný nástroj.

Více...

Tagy: , ,

Komponenty

Informační systém pro PM/FM vyvíjený v prostředí Delphi

vložil Radek Červinka 1. května 2016 22:01

Naše firma ASP a. s. působí na trhu od roku 1999 a od té doby se stala jednou z nejvýznamnějších společností, které vyvíjejí software pro operativní – finanční řízení realitního portfolia, a to v České a Slovenské republice. Svým zákazníkům a partnerům poskytujeme vynikající komplexní softwarové nástroje a služby pro správu, operativní a finanční management. Díky nám a naší komplexní řadě produktů (GTFacility, GTSolution, GTResidential, GTEpro a GTGreenery) mohou zákazníci dosáhnout maximálního zisku z užívání majetku.

Jsme silnými hráči na trhu

Zákazníky máme v nejrůznějších oblastech trhu. Naše aplikace jsou dnes nezbytným nástrojem řízení majetkových procesů u těchto společností:

  • MAKRO Cash & Carry ČR
  • METRO Cash Carry SR
  • CPI Group
  • J&T Group
  • ČEZ a. s.
  • RWE ČR
  • NET4GAS
  • Slovenský plynárenský priemysel a. s.
  • VZP ČR
  • Živnostenská banka a. s.
  • ČVUT Praha
  • VUT Brno
  • ČZU Praha
  • ZČU Plzeň
  • Slovnaft Bratislava
  • Senát ČR
  • Národní divadlo

Více...

Tagy:

Inzeraty

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců