Rozcestník: Jste tu poprvé? Pro začátečníky jsem napsal úvod do programování v Delphi. Můžete si přečíst informace ohledně změn v jednotlivých verzích Delphi a případně mezi jednotlivými edicemi Delphi. Pokud přecházíte ze starších verzí tak si všimněte mého pojednání řetezce a unicode.
Možná Vás bude zajímat spolupráce databáze a Delphi, nebo se budete rozhodovat mezi různými druhy Delphi projektů.
Uvažujete o vývoji pro mobilní zařízení? V tom případě navštivte sekci FireMonkey.

Pokud Vám nestačí náš přehled komponent, navštivte adresář nejpopulárnějších open source Delphi komponent

Platform status - podporované platformy v jednotlivých verzích

Free Delphi Starter Edition download

Potřebujete Delphi školení nebo konzultace na různá témata?


Delphi a Windows Desktop App Converter

vložil Radek Červinka 21. prosince 2016 00:38

Integrace podpory Windows Desktop Bridge

Název Desktop Bridge je poměrně nový, dřív nesl tento projekt název Centennial. Jde o jeden z projektů MS, které měly přivést pod křídla UWP (Universal Windows Platform) aplikace z jiných ekosystémů. Původně existovaly tři zásadní projekty pro převod z Win32, Android a iOS ale v průběhu času byl projekt pro převod Android aplikací ukončen. Aktuálně jsou tedy k dispozici dva hlavní (dle mého soudu) nástroje pro převod aplikací z iOS (iOS Bridge) a Windows (Desktop Bridge). Doplňují je nástroje pro převod mobilních aplikací v Silverlight z Windows Mobile 8.1 (Mobilize.Net’s Silverlight Bridge) a pro převod webových aplikací (Hosted Web Apps). Pokud vás zajímají podrobnosti nahlédněte přímo na stránky MS: developer.microsoft.com/en-us/windows/bridges.

Nás pochopitelně zásadně zajímá Desktop Bridge a protože byl uvolněn pro veřejnost v rámci Windows 10 Anniversary Update v srpnu letošního roku, můžeme ho začít využívat hned teď.

Existují dvě možnosti, jak z klasické Win32 aplikace vyrobit APPX balíček:

  • Automatická konverze z instalačního balíčku (EXE nebo MSI)
  • Ruční konverze EXE souboru aplikace.

V prvním případě jde o nástroj DesktopAppConverter.exe. Používá se v případě, že máme k dispozici instalátor aplikace (EXE nebo MSI) a v podstatě nejprve vytvoří virtuální instanci Windows 10, ve kterých pak následně spustí instalátor. Průběh instalace a její výsledek zaznamená a vytvoří APPX, který obsahuje obraz výsledku instalace. Po nainstalování vytvořeného APPX má zapouzdřený EXE k dispozici vlastní kopii registrů a souborů vytvořených či změněných v rámci sledované instalace při konverzi. Vše je oddělené od okolí sandboxem, ve kterém pak výsledná aplikace běží.

Jestliže již používáte nějaký nástroj typu InstallAware nebo InstallShield pro vytvoření instalačního balíčku, můžete tento způsob zkusit, pokud poběží vše bez problémů je nejjednodušší a nejméně pracná cesta.

Více...

Tagy:

Novinky v Delphi | Praxe

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců