Castalia zdarma pro Delphi a RAD Studio XE7

vložil Radek Červinka 22. září 2014 23:47

Castalia zdarma pro Delphi a RAD Studio XE7. Castalia je rozšíření Delphi zaměřené na produktivitu. Osobně jsem ho nikdy nepoužíval jelikož je relativně drahé, ale nyní je dostupná free verze pro majitele XE7.

Castalia

Tagy:

Nástroje

Komentáře

23.9.2014 12:06:59 #

JaroB

Castalii jsem měl v BDS 2006, nebylo to zpočátku špatné, ale v porovnání s GExpertem a CNwizardy se mi to zdálo dost chuďoučké. Ale to je jen můj subjektivní pohled. Třeba se to za pár let vylepšilo...

JaroB

23.9.2014 16:45:55 #

yamaco

Zdravím,

jelikož jsem u nabídky DXE7 zahlédl i Castalli a nikdy předtím jsem s ní nepracoval, pouze s CnWizards, nainstaloval jsem si trial verzi a třetím dnem ji používám. Vyzkoušel jsem i GExpert a můj pohled je následující:

- každý z těchto tří systémů je užitečný, existují funkce, které jsou jen v některém z nich
- CnWizards, přestože se dají nastavit, mi přijdou tak, že IDE spíše přeplácavají ovládacími prvky než aby jej zpřehledňovaly
- GExpert nemá (nebo jsem alespoň nenašel) vizuální čáry, spojující bloky begin..end, case..end apod. Pokud má, prosím o sdělení, kde v nastavení se dají najít.
- Castalia má šikovně řešený systém Smartkeys a ClipBoard History, v porovnání se zbylými dvěma je funkčně chudší

Závěr je takový, že momentálně ještě nevím, ale i přesto, že je Castalia placená, se patrně rozhodnu pro ni.

yamaco

23.9.2014 18:02:55 #

Richard Kubát

Já jen jestli to někomu neuniklo: Castalia je teď zadarmo, pokud si do 30.9.2014 pořídíte některý produkt z rodiny XE7. A jako bonus ještě FastCube VCL 2, poměrně šikovný nástroj na uživatelské analýzy dat.

Hezký den všem, -- RK

Richard Kubát

23.9.2014 18:37:59 #

yamaco

Dobrý den pane inženýre, ano, máte zcela pravdu. FastCube je extrémně rychlý nástroj pro tabulkovou a grafickou OLAP analýzu a máme ji integrovánu do všech našich aplikací - uživatelé se, soudě dle jejich zpětné vazby, bez ní neobejdou a velmi rychle si na ni zvykli zejména jako skvělý nástroj pro rychlou tvorbu podkladů pro všemožné statistické výkazy.
Pro zajímavost, již od verze 1 provádím pro FastReports Inc. její českou lokalizaci a mám tedy její licenci zdarma. Verze 2 (stávající) opravdu nemá chybu - posíleny byly zejména prvky business grafiky.  Zdraví KJ

yamaco

23.9.2014 19:08:35 #

pepak

Obecně k těmto nástrojům nemám moc důvěru, připadá mi, že nabízejí příliš mnoho funkcí, které mě nezajímají, takže se v nich ty zajímavé ztratí. Ale Castalii jsem teď zběžně zkoušel a čím dál víc jsem nakloněn si ji koupit už jen kvůli dvěma drobnostem: propojovacím čárám mezi begin/end a inline vkládání proměnných. Navíc to funguje i v Delphi 5, takže jasné plus. Jediné, čím si nejsem jistý, je licence - web autora o ní taktně mlčí, asi aby potenciálního kupce zbytečně nerozptyloval, ale mě by se docela hodilo vědět, jestli když si koupím Castalii, můžu ji používat na všech svých počítačích a všech svých Delphi, nebo jestli se ode mě očekává jedna Castalia pro každý počítač a každé Delphi zvlášť.

pepak

23.9.2014 20:06:23 #

Zdeněk Vašků

My ji používali v Delphi 7. Celkem ok. Posune to IDE trochu dopředu.

Zdeněk Vašků

13.10.2014 18:14:38 #

Nazgul

Je to pomalé, rozjebe to české znaky v řetězcích, shodilo mi to IDE. Testování jsem po pěti minutách ukončil a odinstaloval.

Nazgul

16.10.2014 0:00:41 #

Daniel Andrascik

to pepak: cary medzi begin/end robi aj CnWizards. Nie som si isty co myslis tym inline vkladanim premennych

Daniel Andrascik

21.10.2014 16:02:30 #

carlok

inline vkladani promennych: clovek napise deklaraci uprostred kodu, plugin ji presune do relevantni var sekce ... cena utechy za to ze ObjectPascal / delphi nepodporuje deklaraci promennych ve vnorenych scopech.

carlok

22.10.2014 15:11:30 #

radekc

Podle mne něco podobného funguje i jen v IDE, resp. vím že to funguje u FOR.

Tj. napisi FOR x := 0 to 10 do a stisknu ENTER a on dodeklaruje x.

radekc

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců