Delphi 10.3 Rio - Release 1

vložil Radek Červinka 19. února 2019 22:58

U příležitosti 24. výročí uvedení Delphi na trh byl vydán 1.update pro Delphi 10.3 Rio.

Release notes.

Ve zkratce co mne zaujalo:

  • lepší podpora FireDAC pro Firebird 3.0.4 a embedded Firebird
  • u SOAP klientů lepší podpora pro certifikáty (souvisí se zásadní změnou implementace SOAP za pomoci http knihovny viz 10.3)

Oprava některých chyb ohledně IDE a mnoha dalších - celý seznam

Tagy:

Komentáře

19.3.2019 18:19:52 #

Igor Gottwald

Tedy já nevím jak ostatní, ale já jsem z Ria Update 1 docela nešťastný. Vlastně většinu pracovní doby jen čekám na odezvu IDE. Dělám na středně velkém VCL projektu (asi 300 tisíc řádků, cca. 180 unit), pár balíků komponent (TMS, Report Builder apod., nějaké vlastní). Když použiji nové prvky jazyka, tak se může Error Insight zbláznit (např. deklarace proměnných uprostřed metody jej totálně rozhodí, pak už prakticky nefunguje), jenom najetí na menu Refactoring způsobí zamrznutí IDE na několik minut, to samé dělá celkem často kompletace proměnných apod. Prostě vše, co urychluje vývoj, neskutečně zpomaluje práci a je na obtíž. IDE po spuštění začne bobtnat a žrát paměť a čas procesoru. Většinu času jede na nějakých 25% (Code i7 3.6 GHz) a slupne necelé 2 GB RAM. Po nějaké době spadne a po opětovném spuštění nabídne obnovu rozpracovaných souborů. Při pokusu o jejich obnovení vyhodí chybu nějaké třídy TCodeEditor. Ručně to obnovit samozřejmě lze, ze skryté složky _recovery. Máte někdo podobné zkušenosti?

Igor Gottwald

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců