Export PDF/A ve Fast Report

vložil Radek Červinka 27. února 2013 22:59

Fast Report umí export do PDF, ale jak jsem nedávno zjistil, vytvořené PDF má problémy hlavně na mobilech se systémem Android. Na iOS je to mnohem lepší, ale i tak to není dokonalé.

Existuje podverze PDF s názvem PDF/A, což je minimální verze PDF, která slovy Wikipedie je oficiální archivační verze formátu PDF definovaná v standardech ISO 19005-1:2005 a ISO 19005-2:2011. Jedná se o zúžení definice formátu PDF tak, aby bylo možné soubory uložené v PDF/A otevřít beze ztráty informace i všemi budoucími verzemi softwarových nástrojů.

Naštěstí existuje možnost exportu přes MetaFile a SynPDF. Nějaký dobrovolník to dal jednoduše dohromady a na foru zveřejnil postup. Pro aplikaci potřebujete SynPDF engine nebo si to celé stáhněte od mne - download.

No a pak jen

  oFilter := TfrxSynPDFExport.Create(nil);
  with oFilter do
  begin
    FileName := sFileName;
    EmbeddedFonts := ….;
    ShowDialog := …..;
    ShowProgress := …..;
    PDFA := True; // important
  end;
// atd.

A výsledek je skoro dokonalý. Nebo jak to řešíte vy? Jediná alternativa je podle mne tisk přes PDFCreator.

Tagy: ,

Praxe

Komentáře

28.2.2013 18:29:47 #

ps

Hmm výstup je katastrofálny (klasický desktop), avšak možno sa s tým bude dať pracovať. Hlavná výhoda je, že HTML polia spracováva ako text a nie ako v pôvodnom FR ako obrázok. Ešte otestujem vektorové obrázky ... neviem prečo FR sa rozhodol vektorové obrázky exportovať ako PNG ...

ps

1.3.2013 15:18:40 #

ps

... no pri bližšom skúmaní, je tam nejaký problém s farbami (text a objekty pri komplikovanejšom reporte stratia farby) ale inak sú objekty správne uložené a text je za každých okolností vektor. Na androide sa to zobrazí presne tak ako na desktope (vrátane zlých farieb). Pôvodný export z FR je na androide (v Polaris Office) taktiež OK.

SynPDF hodne zaujímavý počin.

ps

4.3.2013 19:56:13 #

bullhead

...asi to spíše patří do "Náhodných výkřiků", ale když se tu píše o reportovacím toolu - objevila se konečně beta QuickReportu pro FireMoney (že jsou Fasty o generaci lepší nerozporuji, ale plno starších projektů je na Quicku).
B.
p.s. ...a je venku Help Update 3 for XE3

bullhead

9.3.2013 2:33:27 #

pingback

Pingback from blogs.embarcadero.com

The Hacker’s Corner  » Blog Archive   » MVP Nuggets #14 and #15 - New MVPs!

blogs.embarcadero.com

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců