Nastavení verze aplikace pro všechny platformy najednou

vložil Radek Červinka 5. července 2022 13:15

Delphi od určité verze (Delphi XE2?) podporuje nastavení verze pro každý TARGET samostatně. Chápu, že to může mít někdy přínosné, ale osobně s tím bojuji, koncept All platforms mi moc nefunguje a spíše mne to otravuje. Takže jsem začal hledat nějaké řešení a výsledkem je používání DDevExtension, které napsal autor FixPacku a které nedávno uvolnil jako open source a psal jsem o tom i zde na serveru.

Version info

Po instalaci rozšíření (fork na DelphiPraxis má github.com/DelphiPraxis/DDevExtensions binárky i pro D11) se v menu Project objeví dole nová položka Set versioninfo.

Uživatelské rozhraní je myslím dostatečně intuitivní.

Tagy:

Praxe | Rozšíření Delphi

Komentáře

11.7.2022 7:30:20 #

JaroB.

Ono to přes <i>All platforms</i> taky funguje, ale jen do té míry, než se třeba rozjedou při troše nepozornosti parametry (typicky debug). Pak nezbývá nic jiného než otevřít dproj jako xml a ručně odstranit ty položky v kompilačních větvích, které jsou jiné než All platforms. A pracuje se s tím dost mizerně :/

JaroB.

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců