Rozšíření IDE Project Magician

vložil Radek Červinka 31. prosince 2020 17:19

Uwe Raabe napsal užitečné rozšíření IDE (Delphi XE3 - XE 10.4) s názvem Project Magician, které řeší některé z palčivých problémů ohledně dproj souborů hlavně ohledně systémů pro správu verzí a udržování čísla verzí programu.

Project Magician

Plugin je rozšířeným následníkem a sloučením dvou jeho předchozích pluginu DprojNormalizer a DprojSplitter. Normalize dělá to, že dproj je interně ukládán v přesném pořadí, takže lze lépe porovnávat obsah dproj a Split transparentně rozděluje a slučuje dproj soubor na lokální a společnou část, kdy do VCS dáte pouze tu společnou část.

Nastavení jsou konfigurovatelné (stejné možnosti) pro Projekt, skupinu nebo všechny projekty.

Kromě dvou uvedených možností Normalize a Split je zde možnost Exluded Packages (v podstatě lokální záležitost), Deployment (tady opatrně hlavně u mobilních projektů) a UWP si nejsem jist.

V globálním nastavení je navíc možnost normalizace CRLF při otevření souboru (tj. CR nebo LF je konvertováno na CRLF) což někdy dělalo problém třeba debuggeru.

Pro mne důležitá je druhá sekce "Clear settings in child configuration", hlavně ohledně Version info. IDE umožňuje nastavit verzi jak pro Debug, tak Release samostatně, a nebo společnou (base). Jenže když to začnete nastavovat samostatně tak v tom začne být chaos, proto mám zaškrtnuté aby tyto "child" info zrušil a držím pouze jen tu společnou ("base") informaci. Application settings jsou ikony, manifesty atd. a myslím, že by měla být taky zapnuta a postupně ji u projektů zapínám.

Sekce Platforms je asi jasná a hlavně užiačná při migraci mezi verzemi.

Detailní popis: Keep Your Project Files Clean With Project Magician

Download: Project Magician download

Tagy: ,

Rozšíření Delphi

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců