Nová anketa - další platformy

vložil Radek Červinka 12. září 2013 22:01

Debata mezi Radkem Voltrem a Bullheadem mne inspirovala k další anketě - už dlouho nebyla nová, takže jaká další platforma by naplnila Vaše srdce štěstím? Dávám jsem jen reálné věci, takže hlasovat můžete jako obvykle v pravém sloupci, nebo přímo přes hlasov.at/l7l2.

P.S.: Registrace na seminář o Delphi XE5 pro Android, atd. 17.9. v Praze dosáhly počtu 300. Cca 90 míst je stále volných, ale kvapem jich ubývá - embt.cz/cs/novinky/81-rad-studio-zive-v-akci.html.

Bohužel s velkou pravděpodobností mne tam letos neuvidíte, jelikož od jara stavím dům a stále nejsem hotov (s ním, já už pomalu ano). Mrzí mne to, jelikož jsem se tam těšil a doufal jsem, že se seznámím s některými lidmi s kterými komunikuji jen mailem. Pokud by někdo chtěl napsat pár poznámek tak je rád uveřejním.

Tagy:

ankety

Komentáře

13.9.2013 18:54:46 #

bullhead

Jen k anketě drobnosti:-):
1) Mne tam tedy chybí:
- Windows Mobile
...pořád roste (i když pomalu), zatím na něj používám Visual Studio a mimochodem MS spojil vývojářské týmy Windows mobile a samotných Windows!

- Blackberry
...ano umírá, ale má pořád dobře platící zákazníky, pár let ještě bude existovat

2) Trochu mi tam nadbývá Windows RT:-) To je mrtvá platforma, zaprvé roste ještě pomaleji než Windows Mobile, zařízení jsou neskutečně drahá na to co umí, a ani ten nový tablet od Nokie to dle mne nevytrhne. Nehledě na to, že např. i Asus ukončil komletně podporu a stahuje všechny svá Windows RT zařízení z trhu.

B.

p.s. ...ještě poznámka ke kompilerům - FreeBSD ukončilo podporu GCC(!) a přešlo kompletně na LLVN/Clang (používá též Embarcadero)

bullhead

16.9.2013 16:59:42 #

RadekV

Windows RT pro ARM skutecne pomalu zdechava (i kdyz Surface je pekny kus hardware, iPAD je proste vic blbuvzdornejsi) ale RT pro x86 naopak bude stoupat.

Ad spojeni tymu - doufam ze konecne sjednoti Windows Store apps a Windows Phone Apps, ted to sice pouziva oboje jako ze "RT" ale je to docela peklo.

BTW : Nezaregistroval nekdo nekde informaci zda uz MS povolil s tim ze bude schvalovat do store i binarky produkovane jinyma nez jejich vlastnima kompilerama ?


Radku, mozna by dalsi anketa mohla byt o tom kdo pouziva Delphi pro jaky typ aplikaci. Zda spis "krabicovky" tj. apps pro vic nez par zakazniku, vylozene zakazkove veci nebo vetsi system pro par desitek zakazniku s velkym prizpusobovanim behem nasazovani.

RadekV

16.9.2013 17:19:32 #

radekc

No jelikoz na roadmap http://edn.embarcadero.com/cs/article/images/42544/thumb03000005.png je Windows 8 ARM, taky asi to mají "nějak" pořešeno. Oni jsou hrozně opatrní ohledně slibů...

radekc

17.9.2013 0:31:43 #

JFK

Windows RT umírají hlavně proto, že jsou by design určena pro levná zařízení, marže v tomto segmentu trvale klesá a žádnému zavedenému výrobci se prostě už nevyplatí vyvážit několikadolarový zisk obrovskou kvantitou, hlavně v době, kdy mají nové čipy životnost sotva měsíční a trvale jsou nahrazovány novějšími, takže samotná stabilita dodavatelského řetězce stojí bez nadsázky za h*v*o. Ostatně surface (jeden i druhý) patří u MS mezi největší obchodní faily (a pohrobky Ballmera) a je ztrátový.

JFK

22.9.2013 15:06:07 #

Leonell

Také se přimlouvám za anketu, kdo co v Delphi tvoří. Zejména by mně zajímalo, kolik lidí vsadilo s vývojem na FireMonkey, kolik lidí reálně vyvíjí pro IOS atd. A taky by bylo zajímavé, jak je to s těma velkýma knihovnama, kdo používá jen default Delphi, kdo má vlastní knihovny, kdo TMS, kdo DX,.... Ale to už bych asi chtěl moc :)

Leonell

Komentování ukončeno

Naše nabídka

MVP
Ing. Radek Červinka - Embarcadero MVP
profil na linkedin, Twitter:@delphicz

Nabízím placené poradenství a konzultace v oblasti programování a vývoje SW.
Dále nabízíme i vývoj speciálního software na zakázku.

Neváhejte nás kontaktovat (i ohledně reklamy).

love Delphi

O Delphi.cz

Delphi je moderní RAD nástroj podporující tvorbu nativních aplikací pro platformu Win32, Win64, Mac OSX, Linux a na iPhone a Android.

Delphi.cz je nezávislý portál pro uživatele Delphi. Portál není koncipován pro úplné začátečníky, i když i ti se zde nebudou nudit, ale spíše na programátory, kteří již něco znají a chtějí své znalosti dále rozvíjet a sledovat novinky.

Poslední komentáře

Comment RSS

Dle měsíců